2015-06-10
记得食个日系开张第一日,十一点几上到去已经人头涌涌,每张枱仲限住坐九十分钟,所以都知道一定要等返二个钟先有位架啦。等啊等啊等,最后要成二点几先入到去+_+。甘辛苦入到黎,早餐又未食,梗系叫尽佢啦!点知睇到其实啲野食都几贵,所以最后叫左两样野算啦。首先要讲下个set,有腐皮绿茶拉面加绿茶啫哩。拉面就无影相,因为麻麻,所以只系影左甜品。对于绿茶爱好者黎讲,觉得小小一杯啫哩已经好好味,加埋上面配个粒白玉,口感好特别!chur完一轮之后我地就转攻甜品,芭菲!其实系我第一次食芭菲,好大杯,二人食刚刚好。入面既雪糕明明放左好耐都唔溶㖞,好神奇!入面仲有好多配料tim,有白玉米通栗子等等,总之正啦!食完之后仲同场加映日本人教泡茶!👏好特别啊,有机会一定要再黎食!