2014-03-15 5243 浏览
此餐厅坐落于厚福街街尾既H8银座式商场,全栋楼基本上九成以上都系食肆,竞争十分激烈。净系呢度已经有好几间放题餐厅,如果食物质素唔得既话一定好难做落去!Anyway,星期五黄金时段收$208一位既价位倘可接受。本来加$20可以无限任食埋生蚝添,不过从来好少喺唔熟悉既餐厅食呢D高危食物既我一口拒绝。虽然真系好抵,但系现场所见好多人食完第一round之后都冇再refill!食物种类唔算太多,除左指定动作好似寿司、炸物、刺身等等之外,重有平时俾较少见既好似蕃茄饺子同埋烧菠萝咁!蕃茄饺子非常特别,喺煎饺上面淋上一层薄薄既芝士layer,而锅底亦都有一层蕃茄酱,酸酸地又带少少甜既感觉非常特别!烧菠萝非常之juicy,用火将菠萝既表面烧一烧之后令佢非常香脆,而入口既时候亦都因为咁而可以锁住里面既菠萝汁,口感非常之正!刺身方面坦白讲非常一般,大路野好似三文鱼、甜虾、蟹棒、八爪鱼等全部都有,但再比较贵D既货式就冇喇!口感方面都算新鲜,只可惜食材既质素真系非常一般,勉强只可以叫做比上不足、比下有余,亦可能因为咁好多人都系叫左第一round就再冇encore!天妇罗算叫做交到功课,炸粉唔算太厚身,亦都唔会好

天妇罗算叫做交到功课,炸粉唔算太厚身,亦都唔会好似浆糊咁痴实晒喺虾同埋南瓜既表面。而提供既酱汁咸咸地之余亦有少少甜味,可以话系一个好好既点缀。
炸物绝对呢度必试既encore之选。特别推介系下面既鸡肾同埋烧鸡翼。串烧烧得非常入味,上枱既时候重有少少烟出添!味道啱啱好,带少少盐味之余又唔会咸到乜咁。烧鸡翼烧得十分够火喉,鸡皮脆脆地之余又能够锁住鸡肉既鲜味,正!
一口和牛亦系另一个必点之选。Again,好juicy!一口咬落去食到啖啖既牛肉味,再捞埋黑椒汁同埋蒜片既味道,令到整体既感觉非常之「出」,十分特别。老实讲佢既肉质绝对称唔上「和牛」既质素,但都唔算太韧,唔系太难入口,以咁既质素做到咁既效果绝对喜出望外。
Overall呢度既放题只可以叫做中规中矩。食物种类既选择唔算太多之余,味道亦只可以叫做「可接受」。面对附近咁多竞争者既情况,真系谂唔到原因要再去返叮!
2014-03-14