2011-08-21 565 浏览
都知星期六晚食饭, 在 HOT 食肆要预先 Book 位架啦!但心血来潮想食羊涮窝, 去到东来顺, 真系无位。无法子又好肚饿的情况下, 唯有入了呢间无人, 又唔洗等位的地方.之前都分别试过在中环及圆方个间, 印象都较差, 但出面真系太热, 故此就去啦!点知都是会令我后悔架!先黎佢地的香草包, 值得一赞的是上枱时够热同埋够松软, 香草味适中!再赞一赞是其点面包的醋, 不会太酸, 因为之前食过好多间都偏酸的。跟住就系龙虾汤, 佢地唯一可以算是大碗, 但完全无龙虾味及龙虾肉, 要我用 $110 比一碗海鲜忌廉汤, 不如比多D, 饮番 Hugo 个碗啦!佢是我试了咁多地方, 仍然最 Buy 的一间Steak 是我的至爱, 好彩佢呢块 Steak 都好好味, 半成熟火喉刚刚好, 块扒是有D肥脂, 但不多, 食时有少少黏住肉一齐食, 带出件排的牛味. 因为今日并非好想食排, 太多的评语会对件牛排唔公平.今日主要想食 Assorted Cheese Pizza, 真系好失望, 可能呢间唔是意大利餐厅, 会整得无咁好, 一句到尾是~~~ 饼底脆口, 无芝士味, 仲要蕃茄都无味先惨, $200 个 P

Bread
lobster soup
RibEye
今日主要想食 Assorted Cheese Pizza, 真系好失望, 可能呢间唔是意大利餐厅, 会整得无咁好, 一句到尾是~~~ 饼底脆口, 无芝士味, 仲要蕃茄都无味先惨, $200 个 Pizza, 蚀呀!
Assorted Cheese Cake
平时我好少叫水饮, 因为好唔值架!依家仲要不在酒店叫, 都成 $65 一支水....点解今次叫水, 因为佢虽则环境几好, 但是在咁热天气, 冷气不足, 仲热过佢商场的冷气, 一路食, 一路出汗, 咁您话洗唔洗叫支冻水饮下???
water
最后, 其服务好壤参半, 个 Manager 几好, 但D Waitress 唔识做, 我已经叫埋单, 跟手埋头睇 email, 佢可以为了收碗碟, 在我个头同 iphone 之间伸手收碟, 已经 Reject 话佢一次 Later soon, 但唔够一分钟又黎过.....您地都唔爆场, 赶咩呢??? 赶客走呼???
2011-08-20
RibEye