2015-12-29
放假带两个细路出去行街 睇鱼睇狗睇玩具行到脚软 揾个地方歇一歇 食D野先继续逛哥哥就发现我地上次去过的RBTEA佢仲记得超正薄脆同埋冰冰 所以我地就上左去入到去 环境一样咁好 干净整洁而且ORDER亦都方便左因为之前ORDER后要拎个兔仔牌放在台面而家只要讲台号 食物预备好就会送过来 客人又少左一样功夫我地打开餐牌 发现多左好多新食品同埋饮品当中最吸引我 一定系呢款松饼三文治见到图片都流口水先讲讲两杯饮品抹茶红豆冰雪 $52唯一一样我坚持要order的 因为其他野食都被两个细路争住叫我点都要叫返一样其实 讲到底都系要继续赞下佢球香草雪糕 super yummy饮到一半 雪糕melt melt地的时候 感觉有点似饮紧 green tea latte 嘻嘻Oreo & Chocolate Smoothie $52朱古力味够浓 而且边饮又有oreo碎可以咬下 都几过瘾 唔错唔错跟住就系我地为佢而来的香肠西兰花薄脆 $42真系好好味架!今次食都一样好香芝士味 够香够脆又开胃呢款真系追住食日式唐扬鸡块 $38细路仔都系首选呢类炸物味道系唔错 不过真系唔好放凉左先食因为个皮感觉会厚实左咁 食落都油
行到脚软 揾个地方歇一歇 食D野先继续逛
哥哥就发现我地上次去过的RBTEA
佢仲记得超正薄脆同埋冰冰 所以我地就上左去
入到去 环境一样咁好 干净整洁
而且ORDER亦都方便左
因为之前ORDER后要拎个兔仔牌放在台面
而家只要讲台号 食物预备好就会送过来 客人又少左一样功夫 我地打开餐牌 发现多左好多新食品同埋饮品
当中最吸引我 一定系呢款松饼三文治
味道系唔错 不过真系唔好放凉左先食
因为个皮感觉会厚实左咁 食落都油腻d
香草忌廉三文鱼意粉 -$72
原本以为会细细碟 原来个碟都几深 最终系食唔哂
creamy度ok 烟三文鱼的咸香味又刚好 而且无太软太硬 不错呢!
最后就系我最期待的
厚切吉列猪扒松饼三文治 $56
真系好好味呀!尤其佢个酱汁 如果无错的话 应该系蜜糖芥末酱
呢个酱令到整松饼同吉列猪扒夹哂味 好正! 下次都会encore
系进食时会有少少「呢hea」 但绝对可接受的 哈哈
大满足~ ^__________________^