2020-06-29 388 浏览
周末嘅午饭时间,一楼果间台式料理又系长期排长龙!所以立即决定转食茶木,衬住仲未人头涌涌,反正大家都系台式料理嘛! 喺茶木嘅门口等左阵先有人安排量体温,坐位唔算濶落,4人卡位感觉几迫,好彩枱与枱之间有胶版隔住,唔错!食物上桌时间都好快!赞👍🏻 🥩🍚 香煎莎朗肉燥饭 $75 - 抵食指数 👍🏻👍🏻👍🏻肉燥香但比较油,莎朗肉有肉味,欠肉汁,而且比想像中难咬开,小小un,味道可以嘅,卤水蛋好味,白饭一碗,一个人份量啱啱好!特别钟意配菜青瓜同埋雪菜,赞! 🍗 🍚炸鸡排肉燥饭 $75 - 抵食指数 👍🏻👍🏻👍🏻炸鸡排酥炸非常之香,鸡肉薄身咬落好脆,味道偏咸,胜在送饭一流!但食完都几口渴! 🍜红烧牛肉面 $79 - 抵食指数 👍🏻👍🏻👍🏻冇影到相嘅招牌菜比较失色,牛肉同牛筋份量OK都算多,可惜拉面偏硬份量少,汤头比较油。🍓草莓香草蜜糖砖块🥯 $80 - 抵食指数 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻先讲卖相系靓嘅!草莓都甜有4-5粒,草莓雪糕加Cream 同埋棉花糖口感唔错!三层嘅面包其实份量都几多,底层嘅砖块唔够蜜糖味,不过有咁多cream 味道可以搭够嘅!值得推介!

🥩🍚 香煎莎朗肉燥饭 $75 - 抵食指数 👍🏻👍🏻👍🏻

🍗 🍚炸鸡排肉燥饭 $75 - 抵食指数 👍🏻👍🏻👍🏻