2017-07-05 21424 浏览
因为有老细请所以先会嚟试,尖沙咀区自助餐已经试得七七八八,呢间我觉得不过不失,ok既系食到英国膏蟹,唔ok既系无咗蟹脚同龙虾钳。对于我呢d眼阔肚窄既人嚟讲,食自助餐要识拣先会回本,而我只会扫海鲜同重点食物,热盘或普通食物就可免则免,费时太容易饱同获利回吐。冷冻食物~刺身、寿司、龙虾、生蚝、蚬、青口、翡翠螺、冷面热食食物~烧牛肉、烧羊架、烧带子、烧虾、煎鸭肝多士、中西汤、饭、烧骨、车仔粉面、炒菜、牛肝菌介子云吞、咖哩羊、烧卖虾饺、焗田螺、芝士、雪糕、甜品个人心水推介海鲜/刺身英国膏蟹蟹盖:盖超多膏,creamy程度相等雄性大闸蟹,但膏既份量系爆盖法国生蚝:细细只但好creamy,好鲜兼重海水味,一共食咗10只油甘鱼刺身&带子刺身:同样鲜甜,厚切有口感热食准山花胶炖汤:真材实料,饮落清甜无味精牛肝菌介子云吞:最正系个汁,好松露味,皮又唔会过厚羊架:半生熟,好膻好嫩西班牙烧骨:好入味好香口,一d都唔鞋,因为半肉半肥膏香煎鸭肝多士:每次只会煎6件,6面都煎得好香好脆,而每件都好厚同有油份铁板虾拼带子:开边虾烧得啱啱好又弹牙,而带子又厚又大粒好有质感甜品芒果拿破仑:酥皮超脆化,芒果又合时唔酸香橙

冷冻食物~刺身寿司、龙虾、生蚝、蚬、青口、翡翠螺、冷面
雪糕、甜品

个人心水推介

海鲜/刺身
油甘鱼刺身&带子刺身:同样鲜甜,厚切有口感
热食
准山花胶炖汤:真材实料,饮落清甜无味精
牛肝菌介子云吞:最正系个汁,好松露味,皮又唔会过厚
羊架:半生熟,好膻好嫩
西班牙烧骨:好入味好香口,一d都唔鞋,因为半肉半肥膏
甜品
芒果拿破仑:酥皮超脆化,芒果又合时唔酸
香橙啫喱:橙味重,质地又唔会太水

后记:当日人客唔多,所以食物补充得好快。服务好,侍应有礼貌,收碟快。
2017-06-27