2022-07-28
第一次试呢间百年老牌的意大利式甜品,环境几舒适,每件蛋糕都好精致好靓,每样都好想试😍最后拣咗三款蛋糕、半打迷你挞:开心果樱桃蛋糕:里面有开心果慕丝、仲有酸酸甜甜嘅樱桃, 最底有一层薄薄的朱古力蛋糕,慕丝都算滑溜,味道只属正常质素~鲜果吉士千叶酥:呢个系佢哋招牌甜品,估唔到呢个几好食~👍每一层酥都做得好薄好松化,里面嘅吉士酱好滑,配上新鲜嘅红桑妹,完全唔会觉得漏,呢个应该要每人一件先至会够😋意式萨赫蛋糕:呢个系一个传统蛋糕,之前响奥地利食过已经好钟意,香港唔多地方有呢款蛋糕~呢度味道做得非常不错,朱古力味浓但系又唔会好甜,蛋糕里面有淡淡的酒香,反而我自己就最钟意食呢个👍🤤反而果6件迷你挞就真系非常一般,个挞底皮好厚好硬😅下次去都唔会再叫呢啲挞,都系食返蛋糕比较好了~饮品方面当然要试返呢度嘅传统意式咖啡,呢度杯咖啡好惊喜!虽然冇加奶,但系咖啡味道香浓,好好饮👍,前后忍唔住饮咗两杯🤣呢度整体环境都坐得舒适,如果想食下甜点同朋友倾吓计,呢个系一个不错嘅地方~下次会来试试佢哋嘅晚餐~😋