2020-03-27 1880 浏览
之前成日经过保安道,知道依间餐厅都一段时间,今日终于可以去试下个晚餐。环境一眼睇晒,可以坐廿几人,如果坐满都真系几迫几嘈。睇完个餐牌,发觉唔算多野拣。如果想叫D特别食物,例如Seafood Platter同扒类食品,就要睇出𩠌位上面块版或墙上块版。但系块版好细块D字又好细粒,而且又反光,睇得好辛苦。我地order左前菜-香蒜芝士焗法式田螺($32)薯蓉好滑,系油左d但整体唔错~跟餐加$28嘅是日汤-黑松露忌廉汤黑松露嘅味唔会太抢,Good~烟三文鱼,菠萝芝士千岛汁薄饼($76)可切到6块,2个人食岩岩好。唔知系把刀太钝定饼底太难切,一直都切唔到,所以要用手嘶开佢。我个人钟意薄饼底嘅,所以见到都心心眼,个饼皮都脆脆地,而且都多芝士,系好味嘅。鲜蟹肉明太子忌廉汁扁意粉($66)讲到明手工意粉,点都要试下佢地个主打。扁意粉系几正,而且份量都唔少,可惜我觉得蟹肉只系罐头货色,并唔系新解拆出黎个d,不过几十蚊都预左唔会系新鲜嫁啦。加多$10叫嘅热情果菠萝星星梳打,依个非常普通。不过有点小插曲,就系我地碟意粉俾左隔离个台,我见隔离台影下相咁,隔左一阵先同侍应讲话黎错左。咁侍应即check单同拎返入

环境一眼睇晒,可以坐廿几人,如果坐满都真系几迫几嘈。

我地order左前菜-香蒜芝士焗法式田螺($32)
薯蓉好滑,系油左d但整体唔错~

跟餐加$28嘅是日汤-黑松露忌廉汤

黑松露嘅味唔会太抢,Good~
烟三文鱼,菠萝芝士千岛汁薄饼($76)

鲜蟹肉明太子忌廉汁扁意粉($66)

讲到明手工意粉,点都要试下佢地个主打。
加多$10叫嘅热情果菠萝星星梳打,依个非常普通。

不过有点小插曲,就系我地碟意粉俾左隔离个台,我见隔离台影下相咁,隔左一阵先同侍应讲话黎错左。咁侍应即check单同拎返入厨房,隔左一分钟就拎返依碟俾我地啦。系依家酸情咁严峻下,唔会知隔离台有冇飞抹喷到自己碟野,所以其实都几担心嫁,希望侍应下次可以醒目少少啦。

加埋一食左$233,价钱其实都几抵,出货可能会慢左少少,同埋得一个侍应,所以佢一脚踢会辛苦少少,如果漏单就要提醒下佢。
2020-03-26