2022-03-25 198 浏览
今日天朗气清,老公话不如入西贡转个圈,行吓海滨,呼吸新鲜空气。行行吓已到午饭时间,本来想食西餐,点知好几间都要排队,我们又想坐在户外,便去饮中茶。蜂巢芋蓉角($27)先上,望落有水准,表皮够松。食落芋蓉够厚,很香芋头味。外皮十分松脆,跌到周围都系。而馅料亦算丰富,份量足,好好味!对喜欢芋角的人来说,是必选。👍🏻👍🏻👍🏻彩椒粒叉烧肠($27)的肠粉皮是中等货色,不是特别薄。馅料除叉烧外,加有红椒黄椒,较有口感,味道亦冇咁腻,ok!😀黑金流沙包($25)外型讨好,包皮不厚,可惜奶黄馅不足,冇乜蛋黄香味,亦唔流,唔好味。👎🏻👎🏻👎🏻猪手是爽身个款,略为咸,所以味道也是普通。👎🏻时菜班块炒面上台已觉唔掂,色水不吸引,面好似冇炒过,淡黄色。食落亦无味,鱼块不新鲜,厚厚实实,一点也不滑溜。👎🏻👎🏻👎🏻总结而言,是只会帮衬一次的食肆。

猪手是爽身个款,略为咸,所以味道也是普通。👎🏻

总结而言,是只会帮衬一次的食肆。
2022-03-09
午餐