2014-05-20 2475 浏览
友人生日,特意在Openrice search 下有咩推介,见到呢间餐厅好评颇多,就决定一试,turn out 有一点点失望,为免Openrice fans 被其多好评误导,所以我都出山(好耐冇写comment)写d 持平既comment la😉点左青萍果配鹅肝多士,虽然鹅肝偏细,不过煎得刚好,外脆内软,而青萍果就中和左鹅肝既油腻,而青萍果上既糖胶亦是亮点,脆卜卜,甜甜的!另外一道抵赞既系低温煮三文鱼配海胆,半熟既三文鱼口感肥美滑漏,加上鱼鲜味既海胆好match, 不过份量略细~之后就系期待既龙虾汤,本人一向钟情龙虾汤,呢度既水准真系麻麻,既不creamy, 又不鲜味,又冇龙虾肉,仲要过咸同劲细碗,比呢度高级既餐厅都未至于要咁细,予人有点mean 既感觉,而且其他post d 相系用cream 画出spiderweb pattern ,好精致,我地呢两碗仔就求其用直间,可能d 花巧野都系为左取来试食既殿堂食家,以收宣传之效吧~主菜黑松露面包蟹意大利饭系招牌菜,卖相同味道ok, 未算一试难忘,同埋好快冻,味道就打折了!甜品叫左朱古力巴菲,都系跟推介,带点酒味,不错,但系好快溶~服务选亦有

服务选亦有侍改善,我地两个女仔叫左唔算好多野,上左main course 之后,个waiter 用叽笑口吻问我地得一个main course 够唔够食,感觉不太有礼貌,叫得少野既客都应该被尊重吧!