2007-12-03 5 浏览
男朋友带我黎呢度食饭庆祝生日, 入到去见到间餐厅气氛唔错, 不过我地坐既位置就唔系咁好啦, 系路边既餐, 如果可以再坐入d会好d, 入面d既环境仲好~我地order左个2人套餐, 套餐包括白酒煮蚬, 烟三文鱼沙律, 龙虾汤, 黑醋汁煎鹅肝, 青柠雪芭,龙虾天使面, 银鳕鱼扒, 甜品系朱古力心太软蛋糕同法式焦糖布丁另外仲有餐饮白酒煮蚬: 觉得呢个菜无咩特别, 唔系话特别好食, 但系都ok既, 如果转蓝贝应该会好食d沙律: 三文鱼ok, 几新鲜, 个汁好好味, 酸酸甜甜, 好开胃汤: 我个人认为就咸左d, 而d龙虾肉就无味既, 个汤都几一般, 但系d面包就好好味, 外脆内软, 搅到我食唔停口, 如果唔系男朋友制止我, 我一定净系食包就饱啦XD鹅肝: 鹅肝煎得几香口, 入口都有外脆内软既口感, 个汁同鹅肝好夹, 而且仲可以减少左鹅肝既肥腻感, 我觉得再多返少少汁会好d, 整体都唔错, 但系唯一有少少问题既就系鹅肝有根青柠雪芭: 佢黎得好0岩时候, 我已经有d饱饱滞滞, 食完佢就好d, 唔系就一定食唔落之后既野银鳕鱼扒: 呢个ok呀, 几好食, 虽然有少少腥, 但佩埋个汁就无咁觉, 其实可以拣

银鳕鱼扒: 呢个ok呀, 几好食, 虽然有少少腥, 但佩埋个汁就无咁觉, 其实可以拣三文鱼既, 不过我唔太钟意食熟既三文鱼同埋怕腥所以唔叫

龙虾天使面: 呢个唔系咁好食, d龙虾肉好明显就唔系新鲜既, 鞋烚烚, 个天使面都一般, 可以因为佢呢度同龙虾有关既野都唔太好食

古力心太软蛋糕同法式焦糖布丁: 两样都无点食到, 因为男朋友预先拎左我钟意食既mud cake去, 而且已经好饱, 不过我同男朋友都觉得甜品一般, 唔系特别好食

食完面之后, 男朋友想扮去厕所叫人拎蛋糕出黎既, 点知呢度既人好细心, 拎蛋糕出黎既时间好夹, 所以男朋友起身无耐就返埋位了, 我仲唔知咩事XD
因为我地无带相机, 电话又影极都唔清, waitress(好似叫小丸)仲好好人咁拎佢部电话帮我地影, 影完一张又一张, 之后sd返d相俾我地=]

而个男经理既态度都好好, 对我地提出既疑问都一一细心解答, 之后佢仲free左我地个蛋糕既$$, 因为呢度拎蛋糕黎系要额外收钱, 好似系$100左右

不过男朋友话下昼拎蛋糕黎既时候就受到个waiter既不礼貌对待, 男朋友仲话好有俾人睇唔起既感觉, 但好彩夜晚食饭就完全无咁既感觉, 仲好开心添~