2023-06-17 623 浏览
首先讲下蟹肉,软壳蟹既份量好足够,有三、四只到,肉质鲜甜、脆嫩多汁,个咖哩真系好唔错,香气四溢,浓稠又唔太浓重,香气四溢,口感顺滑都唔太辣。咖哩亦都加左唔少配料,青椒同红椒。之后就肉碎茄子饭,本身以为会系干炒肉碎嘅样,点知出到嚟喺平时食开𠮶种中菜食嘅肉碎茄子饭,有少少令我惊讶,味道嚟讲比较一般,冇乜突出嘅位置,但都唔会话难食,不过不失。最后系冬阴公猪肉丸河粉,肉丸鲜嫩多汁,入口爽滑,整体味道不太差,要赞既系份量真系想相多,一个人可能食唔晒。总括黎讲,我最推介嘅系咖喱软蟹,因为味道真系几好食,性价比对比其他邻近餐厅来讲,算系较高嘅一间,如果喺附近放lunch嘅话都会拣返呢间嚟食。