2022-10-31
☘️上个礼拜朋友约咗我去西贡𠮶间WM hotel 度试佢𠮶个semi buffet lunch, 话网上睇到好似好多嘢食而且好抵咁话。见天气咁好,可以顺便入去行吓都唔错。星期五lunch估计都唔会好多人。☘️𠮶日天气好到冇朋友,好哂,响停车场行过去哂到甩皮,好在有啲风唔系好热。我哋去到未够钟,响门口等嘅时候睇到旁边楼梯上去系一间小教堂,应该系租俾人wedding, 细细间chapel都几cozy! 间酒店外观都几靓,眼见当日都好多人check in, 有一家大细也有一班teenagers 似系来staycation顺便玩水上活动! 餐厅也有不少人来,大都是book in advance 估计也是看介绍特登嚟嘅!餐厅里面装修就冇乜特别,好简单,其实同间酒店定位有啲唔match , 成个格调拉低了,唔知系咪想亲民啲?☘️我哋入坐后就先出去兜咗一个round, 睇吓有啲乜嘢食,至决定要唔要点main course, 因为佢有个option 系净食buffet 嘅light lunch. 我哋见外面已经种类唔少,会食得几饱吓,加上最近我正在减肥,要控制食量,所以就决定只食buffet. 食物质素整体
☘️我哋入坐后就先出去兜咗一个round, 睇吓有啲乜嘢食,至决定要唔要点main course, 因为佢有个option 系净食buffet 嘅light lunch. 我哋见外面已经种类唔少,会食得几饱吓,加上最近我正在减肥,要控制食量,所以就决定只食buffet. 食物质素整体都ok, 唯独寿司比较差,可以不拿!其他冷盘,汤都可以,沙律啲菜都算新鲜,热荤炸鸡同串烧都可以,甜品除咗蛋糕仲有豆腐花,仲有雪糕任食,喜欢食雪糕可以食多几杯抵番!
☘️胃口大嘅仲可以再order main course, 价钱都唔算贵,但要看自己食唔食得哂! 我同朋友就投降了,因为食外面buffet 真系已经捧住个肚了😜 呢度有一个好嘅地方系服务员收餐盘收得好快👍
自助Appetiser ham & Cheese,
自助沙律吧
自助热荤