(非会员)
2007-12-14 5 浏览
呢間鋪我有次晏晝去食,叫左小辣,D餸係雞柳同墨丸,不過上檯時睇落個樣其實麻麻,一來可能食慣手撕雞0個種、覺得雞柳0係米線度出現有D怪;二來D墨丸個樣好似假咁…食落唔係好有彈性,覺得好似放左舊膠膠0地0既丸入口咁。而餸0既份量就比人感覺好就住就住,湯面好多辣油,雖然食D米線係就係麻呀,但整體配搭比人感覺真係差左D喎…(面頭真係好多辣油,搞到D米線上襯0黎都係咁…)食食0下,原本好想食麻辣米線0既我都已經收哂工,唔想再食落去…而本來預計有0既腐竹、芽菜、韮菜就只有一舊好似浸淋左0既炸腐竹同埋極度少量0既紫菜出現…無錯,(竟然)係紫菜…最得,其實都係杯凍杏霜…相比譚仔同埋四川麻辣兩間來講,呢間就真係唔太得。雖然佢D門面功夫做得OK,D 餐牌同埋D佈置都唔會太簡陋,但食客0既心理…最緊要係,成碗麻辣米線足唔足料、好唔好食先?相比之下,其他都唔算太緊要喇。