2014-04-16 1945 浏览
我自己就钟意食西餐多过中,不过食上海野我就非常钟意,因为上海野D味道够浓,不过系有D油既,但都改变唔到我钟意既欲望。今次去食既上海野就系王家沙。去左太古的王家沙,同朋友一齐去食就有个好既地方就系可以试好种唔同既野。叫左几味一齐食。自己就凉盘好有兴趣所以就叫左两个一齐食,我觉得凉盘系比较难搞既菜,依到就做岩岩好,不过不失,唔算话超哂班,令外就叫左醉鸡,佢个酒味非常之浓,令我有D唔钟意,因为唔太喜欢酒,不过佢个鸡就真系做得好滑,而且酒味无过哂D鸡味正,之后就当然要食炒鳝糊,佢个鳝非常多同配菜五十五十咁分,而个汁就好味道,可以浓多少少系我个人口味黎讲。都试埋小龙包,个肉汁够新鲜又多,但个皮可以唔咁厚就真,不过咁样夹又会方便。整体黎讲唔错。