2011-07-16
星期五的下午茶刚好为接著而来的OT 作好准备一个tea set, 包括晒有咸有甜既食物原本不打算要甜的, 但心情实在太差, 不得不作反一下迷你柠檬酥 叫既时候唔会太睇好, 因为食过好多地方, 通常都系言过其实。但食完之后, 觉得反而系成个set最好既~ 唔会太酸, 有甜丝丝既润滑一下喉咙。可能因为个柠檬酱令到外面个酥有d "立" 口, 不过都几好呀~迷你朱古力酥 普通货仔, 同坊间饼店的朱古力扭纹条差唔多。朱古力唔浓, 外面层酥漏左气咁, 有d "un"迷你白汁碎蛋挞 白汁碎蛋系delifrance 我其中一个最爱, 仲可以做到汁同碎蛋个portion 都恰到好处。而且好钟意有好多蛋白~~~ 连埋个挞皮唔会太厚迷你火鸡法式三文治 法式包太硬, 是次蓄茄唔新鲜, 有d 失望。火鸡唔觉突出, 有d 似普通火腿一片 奶茶 茶包淡口又唔滑, 不过同以前相比已经好左好多!~
刚好为接著而来的OT 作好准备
一个tea set, 包括晒有咸有甜既食物
原本不打算要甜的, 但心情实在太差, 不得不作反一下
奶茶 茶包淡口又唔滑, 不过同以前相比已经好左好多!~