2016-07-05 3724 浏览
其实一直对拉面既兴趣不大,可能系香港未食过好味既拉面,唔系太油太咸,就系煮到个面太淋,好似面糊甘,还可以的,我会觉得一兰、山头火都ok。寻晚谂住食埋个饭先睇戏,就去左iSquare间山头火食,贪佢无人等位,记得佢初初开既时候,可供选择既菜式唔多,而家就多左d 拉面+迷你饭set拣,碗面仲有SML拣。队长就拣左个寿司拉面set,寿司都几好味,块刺身唔系薄chic chic的,而且都新鲜, 至于个拉面,我就拣左盐味汤底,水准都无乜走样, 面身都唔会煮太林变面糊, 汤底既咸度系岩岩好, 不过如果食得咸既朋友可能会觉得淡左D;队目食左个蟹肉迷你饭拉面set,个饭真系几迷你,大食者记得叫个中/大拉面,否则应该唔够饱, 偷食左佢几啖饭, D蟹肉好似无乜味, 麻麻地。不过,怕油者记得走(牛)油,队长果碗走油Vs队目果碗正常,食完无耐,我地可以系正常果碗个面拉到层好似腐皮既油层⋯⋯