2019-06-10 1186 浏览
本人唔系成日饮早茶,最常帮衬就系都系同样系旺角区既点点心。同果间比,呢间算系比较传统果种饮茶。早市六折,星期日加一蚊,另外加12%服务费。一入黎,见到d餐具都几新净,本人觉得加分。点左个$16既北菇蒸鸡饭,份量唔多,细细碗,岩岩好可以留返d quota食其他点心。跟住黎既系煎芋头糕,虽然我觉得好干,我女朋友点辣酱食话好正,劲多芋头。第三样系我每次饮茶都必叫既奶皇包。呢个奶皇包有惊喜!本身expect佢只系声称流沙,点知入面真系劲流沙,奶皇涵足,入面仲有旦皇粒,好癫!最后既系灌汤饺同烧卖,两样点心都唔差,本身对灌汤饺无特别钟情,之前系第二间食过好难食,有泳池氯水味,至少呢到无,我已经收货。上面仲有少少鱼翅,唔食鱼翅既朋友就要注意啦。总括黎讲唔差,上菜慢左d,但食物够热,而且素质同价钱相称,岩晒咁岩口痕想饮茶既食客。

小型北菇鸡饭
芋饼(?)