2021-08-13
7月下旬嘅staycation第二天早上就系君悦咖啡厅,享受一个环球自助早餐。虽然未能坐近窗口位置,不过窗外亦无特别景色,只系比较光猛一啲。周围亦都整洁干净,而且服务态度非常好,好有礼貌。先嚟试试包点,感觉新鲜但欠温暖,印象一般,牛角包不错除咗牛角包外,眼见现场比较受欢迎竟然系虾饺烧卖,所以都趁有剩,就攞嚟试吓,果然好味,唔怪之得咁抢手。望见侧边有其他点心,顺便试试,亦觉得好味,似乎在咖啡厅嘅中式点心竟然系一个惊喜。由于我喜欢食冷面,所以又试吓,不过就比较平平无奇。不过附近有不同嘅果汁值得一提系上汤云吞,汤底及云吞十分出息。早餐又会有星洲炒米,真系食晏少少都可以当埋午餐食,不过,佢又真系好好食。甜品我就欣赏自家制乳酪,有益又健康。除以上点提个几样,其他都有常见嘅自助早餐食品,例如,肠仔、奄列、沙律、烟肉等,在种类方面都算多,早餐一样食一件都一定够饱。
先嚟试试包点,感觉新鲜但欠温暖,印象一般,牛角包不错
甜品我就欣赏自家制乳酪,有益又健康。