2019-07-27 1181 浏览
呢日约左朋友喺屯门食野☺️拣左 Girlboss 黎试下💓呢度嘅装修、摆设同埋餐具🍴都好少女风☺️.我同朋友两个人叫左一个set加两杯野饮以下系Bossy Royal set👑($368)所包含嘅食物🥗沙律:1️⃣三文鱼柚子柠檬🍋玻璃杯沙律x2呢个套餐系可以拣两款沙律,但我同朋友都觉得呢个最吸引所以拣左两杯都同款💓面头有起左柳嘅橙肉(即去左衣同皮),可以起到refresh味蕾嘅作用,之后慢慢捞起底嘅三文鱼粒粒、柚子柠檬汁同橙肉,连同沙律菜一齐食,每啖都有三文鱼油同沙律菜嘅清新互相交替,柚子同柠檬嘅酸味亦提升胃口.🥣前菜:2️⃣德国肠冻肉芝士拼盘呢份拼盘比想像中大份😳有3款唔同嘅肠之余,仲有烟火腿片加水牛芝士,肠同烟火腿属浓味食物,个人黎讲钟意配沙律菜食用🥗,可以去一去油腻感,对我黎讲呢度唔够沙律菜🙈而且水牛芝士本身系偏淡味,我会钟意落盐、黑椒粉俾少少味佢再加蕃茄食,就咁单独食佢有啲单调.3️⃣龙虾🦞芝士鸡翼呢个唔系同我想像嘅一样😂本身以为系将芝士龙虾酿喺鸡翼入面,但原来系芝士碎放喺鸡翼面再点龙虾味嘅酱食🙈个人觉得芝士碎可以用火枪烧下溶下等佢可以痴实只鸡翼,同埋令芝士味香浓啲,龙虾酱食落都有微微龙虾汤嘅
呢日约左朋友喺屯门食野☺️
拣左 Girlboss 黎试下💓
呢度嘅装修、摆设同埋餐具🍴
都好少女风☺️
我同朋友两个人叫左一个set加两杯野饮

🥗沙律:
1️⃣三文鱼柚子柠檬🍋玻璃杯沙律x2

🥣前菜:
2️⃣德国肠冻肉芝士拼盘

3️⃣龙虾🦞芝士鸡翼

呢个唔系同我想像嘅一样😂本身以为系将芝士龙虾酿喺鸡翼入面,但原来系芝士碎放喺鸡翼面再点龙虾味嘅酱食🙈个人觉得芝士碎可以用火枪烧下溶下等佢可以痴实只鸡翼,同埋令芝士味香浓啲,龙虾酱食落都有微微龙虾汤嘅味,鸡翼食落都脆,但入面啲肉唔够Juicy
🍽主菜:
4️⃣烧一口安格斯西冷·焗薯球·烤蔬菜·香草法式牛油汁

呢个菜式系我几满意嘅一道👍🏻一口西冷嘅牛油味香浓,而且完全冇乸到个质感变奇怪,系有咬口得黎仲保留到足够肉汁,调味同熟度适中,而钟意再重口味啲嘅,可以点少少碟旁嘅盐😋更惹味,配菜之中嘅薯粒都好食,面头似系有轻轻炸过,外脆内软
🍝意粉/Pizza🍕:
5️⃣Lady烟肉蘑菇忌廉意大利粉配62。C温泉蛋

有温泉蛋嘅食物基本上赢左一半🤤再加埋适当嘅调味,呢个粉红色意粉又靓又好食,口感控制得刚好,而且烟肉嘅油香同蛋浆拌匀捞落意粉,令每啖意粉都好够味,唔会食到中后期冇晒汁或唔够味👍🏻赞
6️⃣意式龙虾海鲜薄饼

食左主菜同意粉其实都已经饱左7-8成,所以我地系半夹硬食埋呢个薄饼唔好浪费,幸运嘅系呢个Pizza系thin crust💓唔会真系超饱,食落似食紧饼干,Topping款式都几多下,有龙虾肉、八爪鱼🐙、蚬肉等
—————————————————
🍹饮品(散叫):
Flamingo Kiss($48)
Pineapple mint tea($58)
整体黎讲,呢度嘅食物都算唔错👍🏻而且选择都多,如果黎开屯门、元朗、天水围呢头行街、唱K、睇戏,都可以黎试下呢个Set呀,好抵食☺️食饱饱继续去行街🛍
🎀Girlboss by Master Kama (屯门)
📍屯门屯隆街3号屯门市广场一期3楼3223-3225号舖
#hkfoodie #hkfood #foodie #hkinfluencer #discoverhk #写真 #hkkol #portrait #portraitphotography #コーデ #モデル #おしゃれさんと繋がりたい #写真好きな人と繋がりたい #ありがとう #girlboss #香港美食
#microinfluencer #hkiger #hkgirl #hkgirls #discoverhongkong