平时好少出荃湾,今日同朋友喺荃湾行街食完饭之后想食甜品,然后揾到呢间唔错就去咗试。门店都系普通糖水舖嘅装修, 夜晚10:30在场仲有五六台客十分热闹一坐低就见到几多岩食嘅嘢,重点系觉得价钱几抵🤑留意到呢间嘢西式嘅话就有好多芒果类甜品, 而中式𠮶啲有返一定嘅质素, 例如芝麻糊同埋合桃糊都系自家磨制, 我哋就叫咗一中一西试吓✍🏻白雪公主椰汁河粉条芒果雪糕芒果肉$36 芒果雪糕系普通嘅雀巢雪糕, 唔算特别吸引芒果河粉爽口嫩滑,挂埋芒果汁底超级消暑解渴芒果肉甜得黎有香味🥭✍🏻北海道牛奶炖蛋白$28去糖水舖唔想食得太甜惊唔健康, 好多时我都会食炖蛋白因为比较原材料亦都少啲糖, 如果每月唔舒服嘅日子叫热嘅食一样咁好味佢呢个炖蛋白食落去奶香味都够浓, 仲食到一阵炼奶嘅味, 有可能系用炼奶当糖, 有少少双皮奶嘅风味🥛唯一系觉得啲红豆太甜 如果红豆系咁甜嘅话个蛋白其实可以少番啲糖佢有冇红豆嘅版本, 或者大家可以试吓𠮶个
一坐低就见到几多岩食嘅嘢,重点系觉得价钱几抵🤑

白雪公主

✍🏻白雪公主椰汁河粉条芒果雪糕芒果肉$36
芒果雪糕系普通嘅雀巢雪糕, 唔算特别吸引
芒果河粉爽口嫩滑,挂埋芒果汁底超级消暑解渴
芒果肉甜得黎有香味🥭

北海道牛奶炖蛋白加红豆

✍🏻北海道牛奶炖蛋白$28
糖水舖唔想食得太甜惊唔健康, 好多时我都会食炖蛋白
佢有冇红豆嘅版本, 或者大家可以试吓𠮶个
白雪公主
北海道牛奶炖蛋白加红豆