2020-11-14 3876 浏览
疫情下揾食都要小心d,朋友想食韩烧,但又怕放题危险,最终拣左呢间石烧肉餐厅。餐厅喺地库,行一层楼梯到门口,先探热再入去。一入到去无油烟味,抽风应该几好(不过其实去到无人hahahaha)。Menu上既石烧肉有平有贵,款式数量都ok,有鸡有牛有猪有鱼有羊,唔食烧肉都重有石锅饭或小食食。最尾我地叫左两份猪腩(实在太吸引,好食就下次先食其他款啦)、一份年糕、一份炸鸡及2人自助吧 (#宜家做紧小食及自助吧买一送一,当然加加佢)。等野食中途出去睇自助区野食,款色唔多,主要用黎配烧肉食。热食有白饭、蒜蓉意粉(比较油)及青红萝卜汤;冷盘有沙律(一盒盒装住,几卫生;饮品有气水同埋酒(真露。。。);零食类(系系有零食类)出有爆谷,我就无试了。野食都好快黎,卖相好好。猪腩肉肥廋都分明,烧起有油香,食落唔会干,好食;$118另外,每枱都有一樽岩盐及黑椒做调味及每碟猪腩有配干蒜及生洋葱,配住食好味。(盐好食d,建议加盐)炸鸡4件 28蚊,系中式炸鸡,出奇地比韩式炸鸡嫩,但普通左d。年糕有惊喜,用细铁兜上,拉到芝士,韩式辣酱够味,年糕偏硬(但我喜硬食都系ok)。$28结论,呢间卫生、服务(石板唔够热可叫服务员更

结论,呢间卫生、服务(石板唔够热可叫服务员更换,快手)及食物都有质素,唔会话俾呢个价钱但食到系咁话唔抵,所以值得食。