2019-05-24
今天与同事去到Nara呢间过江龙食午餐我自己叫了一个金边粉午市套餐套餐有主菜泰式金边粉,入边有三只虾,虽然唔算话好大,但食落爽口弹牙,够新鲜。而且旁边仲有糖,辣椒粉同花生比你自行调较味道,而啲金边粉系有啲咬口既金边粉,第一次食,几得意。不过,由于同同事边食边倾,金边粉冻左,有啲黐埋一旧,所以要趁热食。整体来说金边粉系唔错既然后套餐仲有包括汤同沙律,汤可以简冬阴公汤或者椰子鸡汤,而个沙律听闻系每个星期不同。而我食呢日就系茄子沙律,真系见都未见过食落去口感无咩特别,不过个沙律汁酸酸辣辣,几开胃惹味。而个椰子鸡汤,饮落去几香,酸酸地,都唔错。另外,如果加野饮泰式奶茶、泰式咖啡、泰式柠茶同青柠梳打都系加$8姐。我就简左青柠梳打,味道中规中矩,无太大特别之处,下次试下个奶茶我地仲加左个西兰花同生虾西兰花炒得岩岩好,唔会话太硬太淋,蒜香味都好够好香另外,个生虾值得一赞新鲜、爽口弹牙!个汁酸辣惹味,与生虾绝配值得一试再试整体而言,所有菜都系非常不错,而且上菜速度快,不够十分钟已经齐哂侍应服务态度都好好,会问清楚要冬阴功汤定椰子鸡汤,辣定唔辣。另外份量都好足够,很饱,我身为男仕都食唔哂,适合各位上班族
我自己叫了一个金边粉午市套餐
我地仲加左个西兰花同生虾
西兰花炒得岩岩好,唔会话太硬太淋,蒜香味都好够好香
整体而言,所有菜都系非常不错,而且上菜速度快,不够十分钟已经齐哂侍应服务态度都好好,会问清楚要冬阴功汤定椰子鸡汤,辣定唔辣。另外份量都好足够,很饱,我身为男仕都食唔哂,适合各位上班族去食而环境同卫生很不错。另外,在沙田工作午市享有85折,各位沙田员工不妨一试。