2017-06-11
自从好运个师傅唔喺度之后,喺观塘要揾返啲可以叫𩠌食饭嘅地方就真系少之又少。但系我嘅同事每一日都会打电话过去好运度问个师傅返嚟未,今日又比佢问到话个师傅好似返咗嚟㖞,又去咗望一望,咁点知又系食闭门羹。所以就去咗呢一间平时有见过,但系冇入过去嘅太爷鸡度试吓啦。呢度除咗有午市嘅快餐之外,都可以叫𩠌食饭,咁我哋咁多人,梗系叫𩠌食饭啊。附送几碗餐汤,但系就真系唔得啦,一定系沟左水,味道非常之淡。首先就系呢叫咗半只太爷鸡,个份量都几好,鸡嘅肉都好饱满,而且个鸡肉好滑 ,真系几好。味系豉油味,但系又唔会太咸,甜甜地。黑椒牛仔骨嘅火候就真系十分之够,一食落去就感觉到黑椒嘅辣。但系唯一就系唔系甘熟,因为有啲牛仔骨接起左,𠮶啲位接触火嘅位置比较少,所以呢就偏生。菠萝生炒骨个人觉得啲味道几好,酸酸甜甜,咕噜肉嘅脆皮都做得几好。但系同事就啊个味道就一般,可能各有各口味啦。鲜鱿炒胜瓜都几好,除咗胜瓜之外仲会有黑木耳同埋萝卜,鱿鱼有口感,有镬气。但系最唔好嘅就系佢啲白饭都要继承$12.1个所以埋单就要差唔多$90.1个人。虽然味道几好,但就太贵了。