2022-02-26
今日难得放假,出咗去新城市食lunch~成日都话想试吓呢一间马场洞,今次终于入咗去试~入到去个座位几阔落,亦有阳光晒入嚟~Lunch set都算有几多选择,有啲小锅,有啲系烧肉,我哋就各叫咗一个~叫完嘢食,店员好快就放低咗三碟前菜,有泡菜、薯仔沙律同埋莲藕,我自己最钟意食莲藕,好爽口🤣呢三款前菜都可以refill嘅~烤肉餐就梗系叫呢个牛肉套餐 (一人份) ($153)啦!🤤一嚟到就觉得啲牛肉个样几靓仔,佢有三款肉,分别系极级霜降牛肉、牛隔肌 (封门柳)同埋牛板腱肉,基本上三款肉都几有牛味,算系唔错,当然最好食就系最多油脂呢款,油脂感同肉味好平均,而且唔会韧同嚡!🤤另一个餐叫咗韩式牛肉配饭 ($88)☺️呢个牛肉就有少少嚡,始终都系小锅形式上,都唔会系好嫩滑嘅牛肉,但佢个汤都几好味,甜甜哋,而且有冬菇同粉丝等等配料,都好好送饭嘅🤤呢两个餐除咗会跟白饭之外,都会有热茶或者罐装汽水~我觉得呢个价钱虽然唔算系好抵食,不过食物质素唔错,环境都舒服,店员人手唔太够,但佢哋嘅态度依然保持有礼貌,已经算系咁👍🏻
呢两个餐除咗会跟白饭之外,都会有热茶或者罐装汽水~