2021-08-02
难得入大埔, 当然食埋饭先走, 其实早几年都有嚟揾食, 牛腩, 豆花....的确好味。今日试下串烧, 呢间小店门外挂满灯笼, 有自动攞飞嘅机, 好日式😗。入到去舖都唔细, 墙贴满好多POSTER, 好靓, QR CODE 点餐, 睇下啲价钱, 同我平日消费开嘅尖东真系差好远, 起码平30%烧粟米好好食, 粟米都几甜, 烧得刚刚好, 唔会太干。带子刺身呢个麻麻, 唔太新鲜烧鸡皮 - HKD 24好脆口, 好正👍翠玉瓜 - HKD28本人本身好钟意食翠玉瓜, 所以点都觉得好味水牛芝士条 - HKD 48共4条, 浓浓嘅芝士味好吸引烧鳝 - HKD58🪱呢个劲好食, 咬落去鱼皮系脆嘅, 好香, 虽然未致于肥美,但新鲜,上面仲有个汁,太无敌了,而且鳝一向都贵,所以58蚊三件系物超所值,不过骨多咗啲。烧鱼干 - HKD 38第一次食,呢个都好味,共五块,薄薄地,食薯片咁。埋单只系365蚊, 真系几抵食🌟, 仲无限时,呢啲小店唔需要卖广告,唔需要喺大商场,唔需要讨好,自然就最好👍, 今日晚市都差唔多坐满。不过提提大家呢度要五百蚊先可LOOK 咭嘅💳
烧粟米
好好食, 粟米都几甜, 烧得刚刚好, 唔会太干。
带子刺身
呢个麻麻, 唔太新鲜
烧鸡皮 - HKD 24
好脆口, 好正👍
翠玉瓜 - HKD28
本人本身好钟意食翠玉瓜, 所以点都觉得好味
水牛芝士条 - HKD 48
共4条, 浓浓嘅芝士味好吸引
烧鳝 - HKD58🪱
烧鱼干 - HKD 38
第一次食,呢个都好味,共五块,薄薄地,食薯片咁。