2023-09-09 219 浏览
完全唔推薦 第一次食到咁難食嘅居酒屋壽司係最差 啲魚生完全唔新鮮鍋物份量好少 肥牛係一嚟到已經全熟其他每一樣嘢都係below average但係又收得貴建議係一次都唔使試
完全唔推薦 第一次食到咁難食嘅居酒屋
壽司係最差 啲魚生完全唔新鮮
鍋物份量好少 肥牛係一嚟到已經全熟
其他每一樣嘢都係below average
但係又收得貴
建議係一次都唔使試
2023-08-26 200 浏览
壽司質素一般,魚肉品質欠佳,缺乏新鮮度和豐富的口感。魚肉的質地有些乾燥,缺乏鮮嫩的口感,讓人感到失望。同時,米飯的質地也有點過於緊實,缺乏應有的柔軟度和香氣。此外,壽司的製作技巧和擺盤也有待改進,缺乏精緻和藝術性,讓整個體驗顯得平庸無奇。總體而言,這家壽司店需要提升食材的品質選擇,確保新鮮度和口感的豐富性。同時,也應該加強製作技巧,注意米飯的烹調和魚肉的處理,以確保每一口壽司都能帶給顧客驚喜和滿足。此外,注重擺盤的美感和創意,能夠提升整體的饗宴感受。希望店家能夠重視食材的品質和製作的細節,並不斷改進和創新,提供更出色、令人滿意的壽司品質,讓顧客能夠享受到真正精湛的壽司體驗。

2023-08-14
2023-06-13 418 浏览
係大埔區行完山知道呢個area特別多餐廳揀兜左幾個圈最後揀左呢間食日本野💛幾喜愛呢類型裝修的日本餐廳好有氣氛叫左一客脆燒雞皮一客有3串 $24都幾抵食好多餐廳的燒雞皮食落去得個脆字同埋會成口油但呢到真係燒得唔錯金黃色 口感剛好送酒一流叫多兩樣送酒菜枝豆只係 $28抵到無話可說池魚仔 $48分量都幾多又係炸得出色日式燒飯團 $28每次燒物必叫外表燒得焦香 但唔會成口飯焦最後五色迷你魚生丼 $88 做ending有哂我喜愛的5樣野估唔到求其入間餐廳 搵到好野絕對會encore~
係大埔區行完山

外表燒得焦香 但唔會成口飯焦

最後五色迷你魚生丼 $88 做ending
有哂我喜愛的5樣野
估唔到求其入間餐廳 搵到好野
絕對會encore~
2022-11-14 937 浏览
鐘意四圍去玩戶外活動係因為做運動可以create quota食更多之餘,又可以去平日甚少去嘅區域探索美食,今次去完新娘潭附近玩繩降,就去大埔覓食,嚟到朋友推介嘅日式居酒屋,感覺非常cozy。由於為食嘅我地係去小店途中已拜訪左區內另一名物粉果燒賣,原本唸住order少d 碳水化合物,點知最終都係太耐冇食壽司order左唔少haha。先嚟清酒煮硯,硯肉清甜冇沙,有淡淡清酒飄香,$58/客可謂份量超多超抵!再嚟一串生燒牛舌同雞腎,店主超豪邁咁送上一大塊檸檬。燒牛舌惹味爽口,雞腎有咬口,作小食非常唔錯!Order左12件嘅壽司盛盒,有油甘魚、鯛魚、三文魚、墨魚、北寄貝、芥末八爪魚,另加多客油甘魚、柚子胡椒帶子、汁燒左口魚壽司。最愛油甘魚壽司,肥美甘香。汁燒左口魚壽司則油脂滿滿,同柚子清香嘅柚子胡椒帶子壽司成強烈對比。鯛魚、三文魚都相當ok~ 吃得好飽滿載而歸~

2022-09-04
2022-11-08 629 浏览
食過一次,簡單而言,又貴又難食。做街坊生意做到咁,唔怪得晚飯時段都係得兩檯客。一客兩隻鹽燒雞中翼:又唔入味,只有雪味,夠膽死收70蚊。豬扒蛋飯:夠膽死啲飯係凍既!成日標榜自己係黃店……黃藍是政見,好味是良知呀!唔會被你呃第二次㗎!
2022-09-28 552 浏览
平日晚上唔使排隊,大約7:30就試吓。全店大約3枱客,一行二人想要求坐4人枱,服務員唔比,話係4人枱,就安排張冷氣機底下嘅二人枱比我哋,大風到頭都痛埋。串燒雞中翼,好重雪味😥燒白鱔,啲肉梅😥玉子沙律,塊玉子似擦子膠😥海膽苦,塊紫菜行😥香蒽吞拿魚蓉軍艦,蒽得幾粒,吞拿魚冇味😥好差,唔會再食。
平日晚上唔使排隊,大約7:30就試吓。

串燒雞中翼,好重雪味😥
燒白鱔,啲肉梅😥
玉子沙律,塊玉子似擦子膠😥
海膽苦,塊紫菜行😥
香蒽吞拿魚蓉軍艦,蒽得幾粒,吞拿魚冇味😥

好差,唔會再食。
2022-09-28
今次二訪小店雖然念念不忘上次黎食過既壽喜燒不過今次就試試下佢其他定食喇(☜〇Ü〇☞)入屋所見簡直就係日本風情畫🫣🫣果種感覺真係好似去左日本既居酒屋┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𓋜 火炙壽司定食 $98如果你係鐘意食火炙壽司既朋友呢款必點!一碟有16 件! 每款有兩件 兩個人岩岩好試哂八款樣樣都好食😋 其中鹽燒左口魚入口即溶真係好令人食過返尋味芝士三文魚·岩鹽油甘魚·鹽燒左口魚·蒜蓉牛油赤蝦.柚子胡椒帶子·蒲燒鰻魚(每款2件)𓋜 HERO串燒定食 $138已經想久久想食串燒既我覺得好幸福 呢個係全碟都好食仲要好豐富🥹燒日本香菇·菠蘿·翠肉瓜豬五花腩 ·燒開邊雞翼.豬腩肉·串燒大蝦除左係隻開邊雞翼乾左d 其他全部好好食😋我分唔到排名喇𓋜炸忌廉蟹肉薯餅 追加 +$12熱辣辣既即炸出黎😺食落好重忌廉味真有蟹肉薯餅🫶🏻𓋜炸紫薯甘栗餅 追加 +$18紫薯味好出 加甘粟粒蓉又食到甘粟 既爽口 i love it too💛✰ 另收加一服務費┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈∝ 𝙊𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 ‪𑁍𓏸?♡價錢合理 ☆富有日本居酒屋風✧ 會再訪
今次二訪小店
雖然念念不忘上次黎食過既壽喜燒
不過今次就試試下佢其他定食喇(☜〇Ü〇☞)

入屋所見簡直就係日本風情畫🫣🫣
果種感覺真係好似去左日本既居酒屋

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𓋜 火炙壽司定食 $98
如果你係鐘意食火炙壽司既朋友
呢款必點!一碟有16 件!
每款有兩件 兩個人岩岩好試哂八款
樣樣都好食😋
其中鹽燒左口魚入口即溶真係好令人食過返尋味

芝士三文魚·岩鹽油甘魚·鹽燒左口魚·
蒜蓉牛油赤蝦.柚子胡椒帶子·蒲燒鰻魚(每款2件)

𓋜 HERO串燒定食 $138

紫薯味好出 加甘粟粒蓉
又食到甘粟 既爽口 i love it too💛

✰ 另收加一服務費
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
∝ 𝙊𝙫𝙚𝙧𝙖𝙡𝙡 ‪𑁍𓏸?
♡價錢合理
☆富有日本居酒屋風
✧ 會再訪
2022-06-18
炸忌廉蟹肉薯餅
2022-09-04 299 浏览
問到朋友大埔有冇串燒食, 她推介了這小店!同時叫了個細既刺身拼盤: 小的八式刺身各四片~ 好新鮮,由其個蝦全部串燒很香口,不會過熟,灑少少鹽已經好好味而家度度都慳人手、小接觸,全自助網上落單, 都幾方便~會再嚟呀😋
問到朋友大埔有冇串燒食, 她推介了這小店!

全部串燒很香口,不會過熟,灑少少鹽已經好好味

而家度度都慳人手、小接觸,全自助網上落單, 都幾方便~
各式串燒

會再嚟呀😋
各式串燒
2022-07-15 255 浏览
兩大兩小去吃飯,詢問店員可否給我們多一張凳放背囊,如果沒有位置也不要緊,但是店員態度沒有禮貌,態度極度惡劣,不會再去幫襯。食物再好吃,如果一間舖頭沒有人情味也沒有用。非常失望!最後忍不住向店員表達他的態度,店員的態度是非常不滿意,對於一家大細去吃飯,如果有如此對待,倒不如不要設有兒童座位餐廳。希望該舖頭的女店員,可以反省她的態度,很少食飯會感到那麼生氣!大埔很多餐廳都很有禮貌和貼心!住了30年也未如果這些餐廳。
食物再好吃,如果一間舖頭沒有人情味也沒有用。非常失望!
大埔很多餐廳都很有禮貌和貼心!
住了30年也未如果這些餐廳。
2022-07-13 307 浏览
自東鐵過海開通,好想再入大埔搵下好東西食下, 溏串小町夠chill夠特色日本花魚一夜干魚身保留到魚既肉汁,勞面有淡淡鹽香,再加上佢跟埋既醬汁,食到停唔到三文魚子軍艦 牛油果軟殼蟹卷 8件好抵食,卷皮特別設計,牛油果中和左軟殼蟹既油膩感特大赤海蝦 / 三文魚刺身 / 日本大八爪刺身 / 呑拿魚刺身刺身肉質有最新鮮既口感,  唔會有奇怪既雪味日式鰻魚丼鰻魚 燒得外面香脆,入面彈牙, 肉味同燒汁都好夾, 上面有D蝦乾仔帶出更多既新味黑糖梅酒梳打值得一試既特調

日本花魚一夜干

花魚一夜干

牛油果軟殼蟹卷 8件
好抵食,卷皮特別設計,牛油果中和左軟殼蟹既油膩感
牛油果軟殼蟹卷

刺身肉質有最新鮮既口感,  唔會有奇怪既雪味
特大赤海蝦/三文魚刺身/呑拿魚刺身/大八爪刺身

值得一試既特調
2022-06-16
花魚一夜干
牛油果軟殼蟹卷
特大赤海蝦/三文魚刺身/呑拿魚刺身/大八爪刺身
2022-07-08 154 浏览
好耐無同朋友出去食飯,今日去左食間日本野,環境幾有居酒屋既感覺。牛肉壽喜鍋牛肉壽喜燒牛湯味濃郁,牛肉新鮮好味,口感同牛味都十分不錯。其他配菜份量都好多。推薦一定要追加烏冬/白飯,個人喜愛烏冬多啲,十分煙靭,索埋牛湯汁更加好味。試左幾款串燒生燒牛舌平時食既牛舌都偏靭,今次依款燒完都仲可以保持軟腍既狀態,外脆內軟,好好食脆燒雞皮店主大加推薦,試完真係有驚喜!脆口得黎又唔會覺得好油膩的,再加小小檸檬汁,送啤酒一流原條茄子田樂燒又係店鋪推介,燒完茄子都仲保持juicy,配合埋獨有醬汁,好食,不過如果再燒耐少少時間就更加好清酒煮蜆蜆肉新鮮肥美,但不算十分入味。不過清酒湯幾好飲,酒味清甜得黎唔算搶喉火焰芝士焦糖三文魚卷焦糖係吸引我試既原因,出面好少依個配搭,芝士咸味夾埋甜甜既焦糖,感覺幾fresh,壽司飯軟硬度適中廚師發板壽司12貫揀唔到食咩款就交俾廚師啦,每款食材都新鮮,雖然都係平時款式,但每款一件份量岩岩好

牛肉壽喜鍋

火焰芝士焦糖三文魚卷

廚師發板壽司12貫
2022-06-27
2022-07-05 163 浏览
日式料理推薦🎏溏串小町⋆⸜𖤣𖥧𖥣。𖥧𖤣𖥧𖥣良心小店推薦「✊🏻致一直還在堅持的人💛」大埔呢間日式🇯🇵居酒屋 《溏串小町》🏮環境設計好有日本風味 好多好用心嘅設計❣️而且店員服務態度 食物環境質素都好唔錯😋🍜韓式泡菜豚肉烏冬面頭有好多泡菜 有啲辣🤣烏冬幾彈牙 豚肉都唔會好老🐷烏冬份量仲要唔少 我食完都幾飽🥰🐮和風牛肉飯配日式溫泉蛋賣相勁吸引 隻溫泉蛋動L動L咁🍳撈勻啲蛋汁之後 食落一啲都唔乾仲要牛肉汁都俾得好多❕🥟日式炸餃子隻隻都幾飽滿 好似係白菜豬肉餡🥬仲有啲沙律醬喺隔離 呢款就正常發揮🙌🏻🍹粉紅西柚梳打好夢幻嘅顏色💓飲落西柚味醋酸甜甜咁 好消暑解渴🫠🐷醬燒豬頸肉食落有啲炭燒味🥰肥瘦適中 岩岩好😆好有咬口 🐮汁燒牛肋條串好香牛肉味😋🐥串燒雞肉雞肉一啲都唔乾😻燒得都幾香🍱三文魚蟹籽炒飯份量好多 幾個人share就啱哂😋三文魚超多 每一啖都食到有三文魚🍣再配埋蟹籽 正😋好欣賞呢個炒飯唔會油 而且唔會過鹹 冇蓋過本身食材嘅味道🤤🧀芝士鰻魚卷見到呢到卷物好吸引 左揀右揀就叫咗呢款賣相好吸引💕 鰻魚好飽滿鋪左係面頭😚啲燒汁份量岩岩好 唔會過多而太鹹入面仲會有🍣各式壽司:黃金芝士燒溏串玉子壽司芝士配玉
日式料理推薦🎏溏串小町
⋆⸜𖤣𖥧𖥣。𖥧𖤣𖥧𖥣
良心小店推薦「✊🏻致一直還在堅持的人💛」
大埔呢間日式🇯🇵居酒屋 《溏串小町》

蒲燒鰻魚壽司
好鍾意食鰻魚 所以嗌多咗兩嚿
鰻魚食落冇乜骨🫶🏻

2022-07-05 123 浏览
大埔街坊,食日本野就一定會黎溏串小町。裝修具有日本小店特色,食物CP值高,價錢又親民。很值得推介😎🍲牛肉壽喜鍋加烏冬 - 牛肉足料,烏冬彈牙,大蔥夠晒入味掛汁🍶清酒煮蜆 - 蜆仔新鮮,不過蜆肉唔算肥大🍣廚師發板壽司12貫 🔥火焰芝士焦糖三文魚卷 醋飯味道恰當,刺身新鮮,火灸三文魚跟半熔芝士成為左最佳組合🍢串燒係必食的,個人推介牛舌/雞皮串👍🍆茄子田樂燒 - 賣相好吸引,茄子起肉燒到軟棉棉,上面有木魚 (素食者可要求走木魚) 點綴左茄子嘅清甜,重口味嘅可以沾上特製醬油伴吃🐟鱈魚干 - 唔係到到都食到,鱈魚干烤到薄脆,配上沙律醬又帶出另一層次😋

🍶清酒煮蜆 - 蜆仔新鮮,不過蜆肉唔算肥大

🍣廚師發板壽司12貫
🔥火焰芝士焦糖三文魚卷

醋飯味道恰當,刺身新鮮,火灸三文魚跟半熔芝士成為左最佳組合

🍢串燒係必食的,個人推介牛舌/雞皮串👍

2022-06-29 151 浏览
今晚同朋友嚟食飯,我勁耐無食過澱粉,所以叫咗兩份卷物🥹 一上菜嚇親,原來一份有8件咁多🥹 我同朋友全清,因為都真係幾好食叫咗個牛油果軟殼蟹卷同埋炸蝦卷。我鍾意佢有好多沙律醬同埋蟹籽🥹超好食,仲有佢啲炸物係熱辣辣,新鮮炸,唔會話淋晒另外叫咗一份雞串,勁好食炸雞皮都係邪惡之選,佢炸到好脆仲有豚肉餅,呢個比較少係其他鋪頭有,咬落去外脆內軟,好有肉汁,推介仲叫咗一份油甘魚次身,超級肥美🤭 想叫多份食最後叫咗杯柚子梳打油,去一去油🤭成餐好完滿。叫咗咁多野埋單都係$400 超抵

叫咗個牛油果軟殼蟹卷

同埋炸蝦卷。

另外叫咗一份雞串,勁好食

炸雞皮都係邪惡之選,佢炸到好脆

仲叫咗一份油甘魚次身,超級肥美🤭 想叫多份食

• 牛油果軟殼蟹卷
2022-06-29 113 浏览
成日去大埔食嘢,偶然都會搵到啲好嘢食今次都唔例外,見到佢個門面好日式,所以中午嘅時候就入去食午餐,一入到去,喺日本風呀冇去旅行咁耐一見到呢個畫面覺得簡直自己好似喺日本咁樣係咪見到呢啲裝修都即刻好掛住日本呢🤣🤣叫咗兩個定食一個係牡丹蝦刺身定食,另外一個就係豚肉壽喜燒鍋定食嘩你睇吓午市定食都可以咁靚,呢一款定食入邊有多款刺身,你見到有三文魚北寄貝,帆立貝八爪魚吞拿魚,海膽,牡丹蝦款款新鮮,麵豉湯蒸蛋都係好好味嘅,跟住你再睇吓呢個壽喜燒鍋都係材料十足,一放低已經聞到超香,豚肉唔會着到好un, 跟住仲嗌咗啲小食分別有清酒煮蜆 hero 串燒拼盤同埋店員推介嘅溏串雙子雙色卷蜆仔鮮味十足,而且份量都幾多呢一款串燒拼盤款式多 每款一串啱晒我哋呢啲貪心嘅人又唔使食好多但係有試到佢哋嘅味道溏串雙子雙色卷原來就係有三文魚同帆立貝組成嘅卷真心都好好味一款菜式是有兩款卷物正
冇去旅行咁耐一見到呢個畫面覺得簡直自己好似喺日本咁樣

係咪見到呢啲裝修都即刻好掛住日本呢
🤣🤣

叫咗兩個定食一個係牡丹蝦刺身定食,
另外一個就係豚肉壽喜燒鍋定食

跟住仲嗌咗啲小食

蜆仔鮮味十足,而且份量都幾多

溏串雙子雙色卷
原來就係有三文魚同帆立貝組成嘅卷