2017-09-27 234 浏览
同屋企人食饭都以中菜为主,所以每次都会花心思找一间好味的中餐馆与家人分享。琴日就黎左乐天重朝食午餐,中午1点多黎到唔需要等位直接入座,店内非常宽敞和宁静,适合倾计。见个茶壶几靓就成为左影相既道具喇 哈!摆碟生煎包即刻充满怀旧美。生煎包煎得外脆内软,一咬包入面既肉汁流口,好鲜味。哩碟虾球一上枱颜色已经好靓好吸引!个酱汁辣辣地,我唔食得辣都可以食到,虾球大大只好爽口,好食!见到个餐牌有几款蟹粉菜式,就点左蟹粉炒饭试下。炒饭炒得干身,咁镬气,面头金黄色的蟹粉好正呀,每食一啖饭都好鲜,值得推介一下!哩碗鲜虾云吞的汤奶白色好饮,云吞都几大粒,入面的鲜虾爽口,不错!到介绍一下主角喇,屋企人发板点左原味小笼包,一笼共六粒,每粒都包住好多汤汁,我最中意饮晒汤汁再点少少红醋,好好味!食到最后我地就示意店员上甜品,点左一份桂花酒酿丸子试下。桂花味好香,最爱食小丸子,正呀!

上海生煎包
干烧虾球