我妈好中意食点心,难得生日,想同佢食餐好既。一去到就感受到service 好好,好贴心,其实我开头打电话去book 台,已经觉到个服务员好温柔有礼貌,会主动问我系咪特别日子。我之后打电话去追问订位同泊车问题,服务员态度依然好好,好有耐性。当有我地3个人,想试多少少唔同野,有叫点心,羹,炒𩠌,炒饭。 价钱都唔平,叫菜/上菜时,服务员会细心解答我地既问题,服务同环境拎我觉得餐饭贵得有理,可惜羹𩠌饭 都达唔到期望,当中皇汤鸡丝羹更要$340 一位。公平咁讲,以下我叫既野都好食既,羹,炒𩠌,炒饭都好多料,皇汤鸡丝羹不例外,好香鸡味,不过睇埋分量就未必值呢个价钱啦。炒𩠌,炒饭都好食,系咁既服务同环境,价钱都唔会觉得太过份。 日水重点既就系点心,系我地特登黎既原因。分别叫左龙太子蒸饺  - 好有霸气,一件一件咁叫,味道不错。瑶柱蟹肉带子饺 -  十分好食!!! 必叫,对我黎讲好食过其他所有点心,讽刺既系个价钱亦都系最,性价比最高!估唔到入面解蟹肉丝会出奇地多,带子肉都好滑!崧子叉烧菠萝包 - 入面唔少叉烧, 个包好松软,菠萝包嘅甜同叉烧嘅咸香夹得十分好!原只鲍鱼鸡粒酥 - 必试! 鲍鱼香到不得了,

重点既就系点心,系我地特登黎既原因。

分别叫左
龙太子蒸饺  - 好有霸气,一件一件咁叫,味道不错。
龙太子蒸饺

瑶柱蟹肉带子饺

崧子叉烧菠萝包

原只鲍鱼鸡粒酥 - 必试! 鲍鱼香到不得了,鲍鱼肉既口感结实度岩岩好,个酱同酥皮好夹,谂返都流口水,可以一件一件咁叫。

原只鲍鱼鸡粒酥

皇汤鸡丝羹 - 好香鸡味,好浓,应该系加咗少少马蹄粉落去打芡,不过价钱唔平,除非好想试,否则可以自己买多几只鸡黎系屋企煲。

皇汤鸡丝羹

四川辣酱爆黑豚腩肉
四川辣酱爆黑豚腩肉

甜品

最后侍应俾左d 鸡骨草我地,用餐后饮的确几舒服。

3个人买单$2802,因为3个鸡丝羹都$1020。下次我有机会再去既话,我谂我就会留番d位黎试多d唔同既点心啦。
龙景轩既点心的确能够令人回味。
2020-03-30
庆祝纪念