2018-07-06 2982 浏览
时间真系过得快,唔经唔觉又到7月。好朋友生日又到,谂黎谂去都唔知去边度食生日饭好。最终决定去左公司附近𠮶间李公馆试试新派粤式菜...𠮶日我先最先去攞位,一坐底服务员哥哥/姐姐就好礼貌甘介绍左好多不同的盏鬼菜式。我地成班八婆你一句我一句,最终拣左呢几款至爱。先黎麻辣冻鱿鱼,不重口味麻辣香味从嘴里慢慢渗出麻辣香味~唔错。 跟住的椒盐豆腐,外层皮带点烟韧,咸味适中,十分适合配啤酒,简直系卖飞佛青芥茉青瓜墨鱼柳带少少wasabi味,感觉好清新,女生首选! 胡麻鸡丝粉皮也不错,清清淡淡,女仕们吃多也不怕肥,另外,女生必叫的鲍汁鱼肚鸡脚煲又系值得推介,女生最怕骨胶原流失,甘梗系要趁机补返下,开讲有话女人唔补好易老!每枱食客必叫的冰镇咕噜肉,我第一次食冻既咕噜肉,口感好特别似食拔丝XX,外层皮好脆甜味适中,真系无介绍错。最后因为我劲钟意食咸蛋黄,所以叫左金沙南瓜虾球,味道口感唔错,但稍有点多油,如果能炸得干身一点就perfect!生日饭就梗系要有寿饱啦,我本身唔系甘钟意食莲蓉馅料,好彩李公馆既寿饱系用紫薯做,甜度适中Good👍。今晚生日饭经我们成班八婆投票,整体满意度: 十分满意!

今晚生日饭经我们成班八婆投票,整体满意度: 十分满意!
冰镇咕噜肉
2018-07-05