2023-03-26
.人大左,生日唔再想食西餐,反而想食好食中菜!🥰今年一试米芝连三星四季中菜😌👍🏻👍🏻👍🏻好正~~~~~~上菜时间夹口晒,而且热辣辣😛埋单千四左右。食完再加上靓景,依到升上我心目中,酒店中菜🥇第一名!以下排名跟据我本人喜好:.1️⃣非同「饭」响 个样似普通炒饭,但原来系意大利粉!食落口更加烟韧🙀I like it! 💓落左肉碎、xo酱、豆黎炒,好香口,又有唔口感🥰大爱。最正系两个人食,可以特别叫半份😌.2️⃣原只鲍鱼鸡粒酥唔钟意食鲍鱼嘅我,抱住「有无咁好食啊」嘅心态叫左粒黎试,试左真系好正!😛个鲍鱼好入味,又淋,无个种腥味!个挞皮又脆,加埋鸡粒,好好食!而且唔易碎,好厚实.3️⃣龙太子蒸饺龙虾🦞加带子饺,龙虾肉好弹牙,带子好滑,好钟意个种啖啖肉,实的的嘅口感🥰.4️⃣片皮乳猪件(半份)乳猪皮脆卜卜,片起晒啲肥油,再夹埋落包皮,再一层猪!食落口入口即溶😌好正!.5️⃣香芒杨枝金露唔太甜,好多芒果🥭肉同柚,好浓味,食完咁多野,之后再食都唔觉太腻😛.6️⃣蜜汁烧叉烧半肥瘦,啖啖肉,厚度适中。不过有啲根位几韧,同如果浓啲仲好.7️⃣笋尖鲜虾饺腿蓉蒸烧卖松子叉烧菠萝包两个榜尾唔代表难食,只不过之前个啲太出色!特别想讲松子加入
以下排名跟据我本人喜好:
1️⃣非同「饭」响
2️⃣原只鲍鱼鸡粒酥
3️⃣龙太子蒸饺
4️⃣片皮乳猪件(半份)
5️⃣香芒杨枝金露
6️⃣蜜汁烧叉烧
半肥瘦,啖啖肉,厚度适中。不过有啲根位几韧,同如果浓啲仲好
7️⃣笋尖鲜虾饺
腿蓉蒸烧卖
松子叉烧菠萝包
两个榜尾唔代表难食,只不过之前个啲太出色!特别想讲松子加入包到时,好有口感!好好依个组合,而菠萝包都系皮脆香口🥰👍🏻