2024-05-01 325 浏览
作为一个奇怪嘅人,我系劲憎食芋头,但系好钟意食芋圆嘅人。一直以嚟我都唔钟意食芋泥,因为觉得劲重芋头味。但系打破呢一个「魔咒」嘅,就真系剩系得圆仔记嘅包心芋圆。初时见到大家推荐,我都系谂住试一试无妨嘅心态去买。作为外卖店嚟讲,佢嘅价钱唔算得好平。见到佢嘅包心芋泥个个都赞好,咁我就谂住试一试啦。点知一试就真系爱上了,如果你问我个特别之处系乜嘢,我会讲话佢嘅芋泥真系好重奶味,好香。我觉得佢𠮶种奶嘅香味重过芋头味太多,唔知系咪加咗奶嘅缘故,食落口嘅时候口感十分之滑溜,滑捋捋劲舒服。趁冻食嘅话真系超正,食完之后真系忘记唔到,我都冇试过喺第二间舖头食过令到我咁钟意咁上瘾嘅芋泥,不过我谂好钟意食芋头嘅朋友就会有啲失望。

外卖自取