2024-03-08
🍚🥣🥢世一小炒大排档▫️免茶免加一▫️装修好靓,贴心地有干湿纸巾提供,茶几好饮。☑️西柠煎软鸡 -$108西柠汁比左好多,调味好正,酸甜开胃🤤,好中意个汁,而鸡系鸡扒黎,都好多件,冇骨食得好放心,外皮炸粉有d厚,但炸得好脆,鸡肉却保持嫩滑juicy。☑️金沙黄金白饭鱼 -$96白饭鱼份量吾少,面头好多金沙,而且炒得均匀,令每条白饭鱼都有沾到咸蛋黄嘅味道,白饭鱼同样炸得香脆,热辣辣,摆落口之后,咸蛋会有入口即溶嘅感觉,口腔嘅余韵令人食到停吾到口。☑️香煎黑松露手打莲藕墨鱼饼 -$118呢个黑松露控必食,而且都几创新,其他餐厅都冇见过,一份8块,仲有椰菜丝垫底。每块都煎得好靓,外皮好脆,好香黑松露味,而入面嘅莲藕粒好爽口,配上墨鱼饼嘅弹牙有口感,真又香口又好味😋☑️杨州炒饭 -$92炒饭黎讲小贵,但都算大碟,炒得有镬气,饭粒粒分明,但又唔会过硬。配料都好多,有吾少菜心茎、虾粒、叉烧粒、蛋。味道都好好。
世一小炒大排档
▫️免茶免加一
▫️装修好靓,贴心地有干湿纸巾提供,茶几好饮。
☑️西柠煎软鸡 -$108
西柠煎软鸡