2024-06-02
📍616牛肉火锅专门店突然好想食牛肉火锅,发现原来新蒲岗有616,主打新鲜牛肉同超多唔同牛肉部位,即刻去试吓先。我哋叫咗鸳鸯锅,拣咗麻辣同沙嗲。我平时都唔食沙嗲,但佢嘅沙嗲汤底真系令我好惊艳,超级浓郁惹味,直头令我爱上沙嗲,系每隔一段日子都会心思思好想再食嘅上瘾程度😛💗配埋蜂巢豆腐,索晒啲汤汁真系超满足。不过麻辣汤底就麻麻哋,冇乜味,唔够香又唔够辣,有啲失望。牛肉方面,我哋最钟意就系吊龙,配埋蛋黄搅匀超滑溜又有肉味口感非常好。另外佢嘅和牛都非常抵食,只系$5-60就有一份。而且佢哋仲推出咗印花咭,一个印仔有七折、两个印仔有六折、三个印仔直头全单半价,超级抵!!原本见到OpenRice有食评话服务态度唔好都有少少却步,但系我去咗两次服务都好好。不过晚市去𠮶次嘢食上枱速度有啲慢,可以改善一下。
突然好想食牛肉火锅,发现原来新蒲岗有616
,主打新鲜牛肉同超多唔同牛肉部位,即刻去试吓先。
不过麻辣汤底就麻麻哋,冇乜味,唔够香又唔够辣,有啲失望。