2023-11-21
每年10至12月都系食大闸蟹嘅好时机,作为食家嘅我又点能够唔食呢,不过坊间卖大闸蟹嘅舖头有好多,唔知点拣嘅情况下,朋友就介绍左呢间系元朗叫渔记嘅大闸蟹专门店,呢间舖嘅大闸蟹来自江苏,只只都新鲜无激素,蟹膏多到爆哂出黎,而且舖头嘅环境好干净,食客可以好安心咁食🤤🦀公蟹嘅肉质饱满而有弹性,蟹黄浓郁而且味道丰富,蟹黄嘅香气系口中散开,食得好滋味,蟹肉则带有浓厚嘅甜味同鲜味,每一啖都能感受到肉质嘅细腻同蟹黄嘅奶香,带比味蕾一种满足感同享受🦀母蟹嘅肉质柔嫩细腻,入口即化。蟹肉带有淡淡嘅甜味,细腻而不腻口,母蟹嘅蟹膏质地更为细腻,口感更加滑顺,每一啖都能品味到蟹肉嘅细致同蟹膏嘅滑爽,带来一种温和而悠然嘅美味享受📍元朗裕景坊11号兴发楼地下3C号舖 - 渔记大闸蟹专门店
📍元朗裕景坊11号兴发楼地下3C号舖 - 渔记大闸蟹专门店