2023-08-07 608 浏览
之前经常都去荃湾店食,但因为每次都要排队所以就好少去了😥依家难得系咁近我既元朗开咗间😍即刻去试一试睇下同荃湾有冇咩唔同先❗我同朋友18:30左右到,里面都有啲客人不过都唔洗等位就可以直接入去,入面环境唔够荃湾大,相对上比较狭窄。不过真系要赞一赞啲员工,真系好有礼貌👍🏻,好有耐性👍🏻,好亲切👍🏻,见到佢地对住啲唔系好识点样落单既客人都好有耐心咁解答同提供建议👍🏻👍🏻服务一流👍🏻首先我就叫左一碗 小锅米线+肥牛+腩肉+猪大肠 $66🤩🤩✨汤底系麻小辣🌶️,对于食得辣既我黎讲就唔算太辣,下次会试下叫中辣❗✨肥牛既肉质比较结实又爽滑,好有口感,牛肉味都好浓郁,好高质❗✨腩肉睇落去唔算好肥,有啲瘦,但食落去又唔会好鞋好干,而系又腍又滑🤤🤤唔怪得写住系每日限量,真系好好食❗✨猪大肠好干净,无异味,有口感,好食❗✨配料份量十足,真系食极都仲有😂好抵食❗朋友就叫左一碗 小锅红薯粉+金钱肚+猪软骨+鱼腐 $67🤩🤩✨汤底系酸少少辣🌶️,朋友表示如果酸味会再重少少会比较好🤏🏻✨金钱肚冇腥味,十分爽口有嚼口👍🏻✨猪软骨食落去啲肉质十分之嫩口🤤🤤啲软骨又唔会太硬,软腍入味劲易入口劲入味,大推❗❗✨鱼腐好弹牙👍🏻之

首先我就叫左一碗 小锅米线+肥牛+腩肉+猪大肠 $66🤩🤩

✨猪大肠好干净,无异味,有口感,好食❗
✨配料份量十足,真系食极都仲有😂好抵食❗

✨金钱肚冇腥味,十分爽口有嚼口👍🏻
✨鱼腐好弹牙👍🏻

之后我地仲叫左秘制猪颈肉 $46✨
我每次食云家都好少会叫小食,因为食完碗米线都已经好得鬼死饱🤣但呢个系朋友超级推荐,叫我一定要叫❗
果然冇令我失望🤤
✨猪颈肉肥瘦适中,肉质爽嫩又唔油腻👍🏻食落去香口又惹味,一流👍🏻配埋个酸辣汁真系食到停唔到口🤤🤤我比100分💯
下次会想试埋凉拌墨鱼头❗❗

🔥整体黎讲味道都系可以KEEP住咁高质,份量多价钱又亲民,系我心目中最好食既米线舖❤️❤️

秘制猪颈肉
2023-08-05