2022-11-12
麻甩系(花甲粉) (荃湾)同朋友去荃湾觅食,喺荃湾广场行出嚟,过多个街口,好快就见到呢间装修好有品味嘅小食店,叫麻甩系!😆餐厅专卖花甲粉,仲要叫世一花甲粉,呢个名已经系好吸引啊!再加埋店舖内嘅美食相,真系唔试唔得呀!🥳花甲粉个餐牌上都有三个选择,最吸引我既就梗系世一花甲粉$52 ,配料有花甲、娃娃菜、粉丝、金菇、豆卜、葱花和芫荽。😀😀唔想食海鲜嘅朋友可以拣$49嘅蒜腩粉,有蒜爆腩肉!又或者都可以拣自选麻甩粉,有唔少食材选择自由搭配。想食饭既朋友都唔洗失望,餐厅亦有饭类供选择。我叫咗一客麻辣花雕鸡饭和一个世一花甲粉。先讲下果麻辣花雕鸡饭,系即叫即整既,一落完单,师傅要立刻转身煎鸡扒,但我miss 咗无睇到佢点整个麻辣花雕汁👍,因为果酱汁真系好好味呀!又麻又辣既酱汁加啖啖肉鸡扒,起级正!当然,亦都唔可以唔会提佢果世一花甲粉啦! 好多花甲! 好有鲜味! 我拣咗唔辣既蒜香原味! 口味丰富! 极度推介!除此之外,我地亦都叫咗一客糖水,有绿豆沙、木瓜雪耳和腐竹鸡蛋糖水拣!我拣咗腐竹鸡蛋糖水,跟餐既话加$8就可以试到啦! 想滋润下就梗系要试下啦!
想食饭既朋友都唔洗失望,餐厅亦有饭类供选择。
我叫咗一客麻辣花雕鸡饭和一个世一花甲粉。