2024-01-15
发现一间系尖沙咀内街既拉面店🍜,见大约有十个左右排紧队,咁就行去睇下有咩食😚行到门口闻到阵阵香味,睇下餐牌原来主打虾汤拉面🦐 当日排左半个钟左右,门口好贴心有几个位比客人坐住等,个后生仔店员好有礼貌咁行出黎几次 话唔好意思,好快有位。😊到入去嗌野食喇见款式虽然唔好,但每样都做得好好。首先讲下环境,好光猛干净 而且唔会好迫。而且所有店员都系面露笑容 好有礼貌,后生仔黎讲真系值得赞赏食物方面喇 个虾汤拉面饮第一口果阵简直想尖叫唔系夸张 好浓虾味好鲜甜。多数龙虾汤先做到咁creamy, 虾汤我真系第一次饮到咁浓咁厚实😋 虾会有少少辣味 系bb辣果种。可能因为个汤太浓 想有少少辣味开胃d每件事冇咁漏。 追加再鲍鱼、溏心蛋同埋时日海鲜蚌类,先讲个溏心蛋好有蛋香同埋有腌制既不错不错!而鲍鱼size大只既 好淋一d都唔硬个蚌好鲜甜 一d沙都冇 好爽总括黎讲$120左右一碗系值 睇到系心机野。食物每款都做得好好 想食拉面真心会谂起佢。
到入去嗌野食喇见款式虽然唔好,但每样都做得好好。首先讲下环境,好光猛干净 而且唔会好迫。 而且所有店员都系面露笑容 好有礼貌,后生仔黎讲真系值得赞赏食物方面喇 个虾汤拉面饮第一口果阵简直想尖叫唔系夸张 好浓虾味好鲜甜。多数龙虾汤先做到咁creamy, 虾汤我真系第一次饮到咁浓咁厚实😋 虾会有少少辣味 系bb辣果种。可能因为个汤太浓 想有少少辣味开胃d每件事冇咁漏。
追加再鲍鱼、溏心蛋同埋时日海鲜蚌类,先讲个溏心蛋好有蛋香同埋有腌制既不错不错! 而鲍鱼size大只既 好淋一d都唔硬个蚌好鲜甜 一d沙都冇 好爽 总括黎讲$120左右一碗系值 睇到系心机野。食物每款都做得好好 想食拉面真心会谂起佢。