🍽 地道馆车仔面 (新蒲岗)📍 新蒲岗崇龄街42号地舖✨临飞之前等谂住同朋友嚟个快聚,时间有限就系朋友公司附近食,见到一间好光亮整洁嘅车仔面,价钱合理兼抵食,就一于Try Try佢✨ 三𩠌面(40元)(每加一款多8元 热饮加$5 冻饮加$7)(有5款汤底、8款面底、超过30款𩠌)🍽 柱侯牛腩、卤水鸡中翼、萝卜加秘制汁(辣) 油面 配冻奶茶少甜牛腩好入味好淋,一定有花功夫研究,接近入口即化,又有香浓嘅腩汁味。卤水鸡中翼同样好入味,鸡翼比起平时食开车仔面嘅再大只好多。萝卜大大件,唔会煮到太淋,而系入味得来仲要好清甜,又多汁。呢个攞返我俾一百分💯 冻奶茶方面,叫咗少甜,又唔会淡咗味,茶香同奶味都重嘅。职员建议秘制辣汁另外上,可因应个人口味加,好贴心嘅建议。食得辣嘅可以叫中辣,原本汤底已经好正,加埋秘制辣汁就更加惹味。🍽 咖喱鱿鱼、牛柏叶 、麻辣猪肚,咖喱汁 油面 鱿鱼好似酒楼嘅咖喱蒸土鱿,咖哩味好重,超香。牛柏叶好厚切,食落一啖一满足。平时食猪肚好怕好大阵猪腥味,今次嘅猪肚我觉得好好食,冇腥味之余又煮得好淋又好入味。呢个系餐厅嘅推介𩠌,绝对冇介绍错!豆浆 +$7好重豆香味,而且冇豆渣,好易入
🍽 地道馆车仔面 (新蒲岗)
📍 新蒲岗崇龄街42号地舖

✨ 三𩠌面(40元)
(每加一款多8元 热饮加$5 冻饮加$7)
(有5款汤底、8款面底、超过30款𩠌)

🍽 咖喱鱿鱼、牛柏叶 、麻辣猪肚,咖喱汁 油面

豆浆 +$7
好重豆香味,而且冇豆渣,好易入口。

🍽Juicy猪扒
个名冇改错,真系Super Juicy😋😋😋
两大块,一上碟吓亲,因为呢个小食$33 Only,好抵食呀!

✨ 服务方面:
职员好殷勤工作,充满笑容同干劲,欣赏

———————————————
评分: (5⭐️最高)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
再访:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#chillyummi_新蒲岗 #foodiehk #Eeeeeats #FoodPhotography #Delish #foodiegram #foodielife #igfoodie #hkfoodies #新蒲岗美食 #新蒲岗好去处 #车仔面 #车仔面关注组