餐厅: 一鍋堂 (XX Arcade)
资讯:

2023-10-25 71 浏览
今日同男朋友去一锅堂食夜晚,真系食到好饱,满足到爆灯!首先要讲下呢度嘅汤底,我哋拣咗麻辣鸭血同药膳汤底,真系一个绝配!麻辣鸭血汤底,辣味正好,够麻够辣,令人上瘾。而药膳汤底就更加贴心,有助身体调理,健康又滋补。麻辣鸭血汤底,汤底本身已经好香浓,有辣椒、花椒同埋香料嘅丰富味道。仲有啲鸭血入面嘅爽脆口感,真系令汤底更加丰富。药膳汤底就系另一个惊喜!汤底入面有好多药材,味道清香,滋补身体。我哋嗌咗c餐,好多嘢食不突止,仲要有和牛同多款海鲜。海鲜方面,有虾、白鳝、蚬等等,全部都好新鲜,肉质鲜美。喺汤底入面煮熟,鲜甜嘅味道就完全融入汤底,令人垂涎欲滴!特别系虾,又大又鲜美又弹牙,当中我最钟意嘅系白鳝,肉质弹牙,而且啲都唔腥,好新鲜。佢啲和牛亦都好重牛味,油脂分布亦都好平均,唔会话一大嚿脂肪,亦都唔会一啲脂肪都冇。除咗汤底同食材,环境都好舒适,座位宽敞,唔会挤迫。而且餐厅出嘢食迅速,唔使等太耐,可以即刻开食。真系一个好适合同朋友聚会嘅地方。一锅堂喺边炉放题界入面算系头几间好食,汤底味道丰富,食材新鲜美味,环境舒适,食过一次之后都唔会再揾第二间去食。
今日同男朋友去一锅堂食夜晚,真系食到好饱,满足到爆灯!