2023-02-21
呢间法国菜系圆方顶层,但绝对系小资法国菜,又有景,系呢度食饭好chill好舒服。我地叫齐海鲜,鱼同牛。鱼就系西班牙鲭鱼,慢煮茴香,番红花,青口汁😆个名咁长上枱都见到系特别嘅,煎鱼好大旧,系好新鲜嘅鱼,煎出嚟都唔会啲鱼肉散晒,而鱼皮够脆,好出色😚另外青口汁系真系用青口同埋茴香番红花去煮出嚟,青口亦都会放喺碟度,青口好新鲜,成个汁好香,点埋啲鱼落去食好鲜😋海鲜我地就叫佐白酒会青口,大蒜,欧芹,烤法国长面包🤓又系一个好长嘅菜式名,青口有好大盆,本身好新鲜,所以有海水味,用白酒去会嘅青口亦都好入味,每一只都食到白酒味😗再加埋大蒜欧芹依啲香料,好香,而法国长面包系佢哋自家制既,烤出嚟好脆,好好食🤪牛就系呢个牛腹肉牛扒,一个简单嘅菜名,但系味道绝不简单😎牛肉系好靓嘅牛肉,煎出嚟啱啱熟,劲重牛味,而且够晒腍身😙再加埋牛扒上面一旧沾满香草嘅牛油,可以查落炸薯仔同埋牛扒上面食,邪恶得黎好好味😛喺依度再嗌埋一杯手工啤就仲正,好冰冻好好饮!
喺依度再嗌埋一杯手工啤就仲正,好冰冻好好饮!