2022-07-30
🤎🤎元朗- 新记🤎🤎原来世宙对面都开左间《元朗新记》,新装修又几有特式,2边墙都有昔日元朗既街照,座位都阔落好坐,最紧要!系冷气够凉😌由于太肚饿既关系,我地几个就嗌多d 小食食下🫣而且食物既CP 值都几高😳🐙酥炸鱿鱼须- 份量都几多,鱿鱼须好大条,外脆内软,鱿鱼唔韧,我仔都咬到。🐟蚬介鲮鱼球- 有6旧大大粒,非常弹牙,蚬介酱汁有阵特别既酒香,非常美味。🐔海蜇手撕鸡- 加咗味菜喺入边,而且份量都好多下,鸡肉都滑,味道偏甜。🐥贵妃鸡猪润粥- 粥底非常绵滑,猪润刚刚好熟,爽滑弹牙,鸡肉大概有五至六件,系咸鸡嚟嘅,最惊喜嘅系~咬落啲鸡肉(连鸡胸肉),都好滑好好味,超级推介!🥡香脆炸大肠- 大肠炸到非常干身,留有少量油香喺肠入边,外皮非常脆。🐦红烧元朗脆皮乳鸽- 呢样敏仔最钟意食,指定要食晒啲脾仔同翼仔,外皮好脆,肉超juicy, 唔怪得会俾敏仔抢黎食😂🍍菠萝咕噜肉- 猪肉好易咬开,外脆内软,酱汁酸酸甜甜,最啱小朋友食。咁多嘢食,梗系嗌番几杯嘢饮,一路食一路解渴啦!我就嗌左七喜话梅柑桔冰💚,仲有绿色嘅七喜龙眼冰💚加埋咁热嘅天气,爽呀!🍚元朗新记 (鸿运楼) 元朗元朗安宁路21-35号鸿运楼地下7
🍚元朗新记 (鸿运楼)
元朗元朗安宁路21-35号鸿运楼地下7号舖