香港有N咁多间cafe~ 点样先可以留住顾客既心、令佢哋再次帮衬? 对于我嚟讲~ 食物质素绝对系first priority~ 😛 好似今次介绍呢间✨Urban Coffee Roaster~ 佢嘅甜品实在系surprise之作!🥗Seafood Salad with Lemon Dressing🍤海鲜有大虾同带子2种,都经过微微炙烧,沙律菜以火箭菜为主,加上柠檬汁够晒清新!🐟Fish & Chips🍟呢个Fish & Chips我自己就好钟意~ 😁切开的鱼肉呈现一条条,肉质厚实~ 配搭薯条脆口惹味!🍎Apple Crumble Cheesecake🧀呢个真系世一!将2样我好钟意嘅甜品mix埋一齐! 😻第一层系带有香浓玉桂又金黄松脆嘅Apple crumble脆脆,加上跟甜酸度适中的苹果粒,而下层cheesecake入口极之软滑!食落又唔会好「漏」~ 😸真系要独霸一件先满足到我呀!🍫Iced 85% Chocolate呢杯85% Chocolate都算唔错,入口甘甜,不过冻饮有冰、味道会冲淡左d~ 还是比较喜欢热朱古力~静静地放松一下,享受美食,就让自己在忙碌中来一点奢侈吧!

🐟Fish & Chips🍟
配搭薯条脆口惹味!

🍎Apple Crumble Cheesecake🧀
食落又唔会好「漏」~ 😸真系要独霸一件先满足到我呀!

🍫Iced 85% Chocolate

静静地放松一下,享受美食,就让自己在忙碌中来一点奢侈吧!
2023-05-30