夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2024-01-31 154 浏览
今日生日🎂,梗系食翻餐好啦🤤于是就嚟左朋友介绍嘅夜•铁板烧到食野,果然好朋友,冇令我失望。冇介绍错,实在太满足😌太好食了季节料理一品- 橙醋酸汁云子🍊系一个难以抗拒👅嘅美食,将北海道🇯🇵嘅鳕鱼白子同橙醋完美咁结合埋一齐。云子嘅口感超级滑润😌,令人联想到乳状嘅奶油🧈嘅感觉,入口之后就即刻融化🌡,带嚟一股暖流。再淋上爽口嘅橙醋酸汁🍋,喺味蕾上迸发出令人惊喜嘅鲜香。食咗之后会令人心情愉快😊,个嘴唇挂住嘅就系云子嘅余香,亦都会惊叹于佢嘅极致细腻。相比其他𩠌菜🥢,橙醋酸汁云子拥有更加独特嘅味道,无论你系喺餐厅享用,定系喺屋企自己整,都肯定会令你嘅食欲大增🔥,绝对值得一试。食爱好者🍽定必对橙醋酸汁云子念念不忘。创意季节先付- 锴花穗就是鱼子酱海胆,上菜嘅时候带著火🔥 鱼子酱带有一点腥味&咸味的,海胆入口软滑即溶,带有啖啖的海水鲜味,冇腥味,非常好美味。宫崎和牛肉眼再配关西风寿喜烧,宫崎和牛嘅肉眼扒真系一个食神之选🌟,每一啖咬落去都系咁嫩滑,肉质之细腻入口即溶👅,分明可以感受到每一条肉纤维都充满了浓郁嘅牛香。配上关西风味嘅寿喜烧🍲,味道搭配令人回味无穷,寿喜烧嘅酱汁香甜浓郁,将宫崎和牛嘅味道提升到另
宫崎和牛肉眼再配关西风寿喜烧,宫崎和牛嘅肉眼扒真系一个食神之选🌟,每一啖咬落去都系咁嫩滑,肉质之细腻入口即溶👅,分明可以感受到每一条肉纤维都充满了浓郁嘅牛香。配上关西风味嘅寿喜烧🍲,味道搭配令人回味无穷,寿喜烧嘅酱汁香甜浓郁,将宫崎和牛嘅味道提升到另一个层次。煮到每片牛肉表面金黄,微微带焦嘅香味与肉嘅鲜甜美妙结合😋,真系惹味到不得了。烧至半生熟嘅和牛保留咗最佳嘅口感,而且啖啖肉之间嘅脂肪分布得恰到好处,入口时嘅油润感觉既丰盈又不会过腻😍。再加埋啲新鲜蔬菜🥕,似系呢盘菜嘅完美伴奏,清新嘅口感同肉嘅浓郁恰如其分嘅中和,每一口都能够尝到多种层次嘅美味。无论系口感定系味觉,宫崎和牛肉眼再配关西寿喜烧都绝对系一次难忘嘅美食体验🎉。值得一赞嘅系,呢盘佳肴仲能够感受到厨师嘅巧手👨‍🍳同心思,从摆盘到用料,每一细节都讲究,将传统日本料理嘅精粹发挥得淋漓尽致。总之,呢个组合绝对系品尝和牛嘅爱好者不容错过嘅经典之选💖。每次食落去嘅感觉都好似喺品尝一场视觉同味觉嘅盛宴一样🎊。
极上和牛炒饭,炒得粒粒分明嘅饭,每啖都有牛肉超满足😌再饮埋龙虾🦞汤,不得了嘅汤,超浓龙虾味

呢间餐厅环境、气氛都好舒服,适合啲庆祝节日或者一家大细嚟,第一次食到扶住腰走🤔太满足,食到好饱