2023-05-29
Studio Caffeine (北角)北角和富道126号地下A2号舖。上个星期六落左一整天的雨,无得周围走,最好就系揾间高质cafe hea。呢间cafe有几间分店,北角呢间有outdoor同indoor,食物同咖啡都好高质。Beef Ragu Pasta ($168), Black Tiger Prawn Pasta ($168)手工制意粉做到Al Dente,大赞和牛意粉上面放左芝士脆片,令整碟意粉味道提升,画龙点睛虎虾意粉每一条意粉都沾上浓浓的龙虾汁,挂汁度岩岩好,虎虾系烧熟所以比较香口。Elderflower Shakerato ($60), El Savaldo - pour over ($120)黎到cafe试一试特式饮品,elderflower shakerato系冻饮,味道偏酸,好适合夏天开胃饮用Pour over系店员介绍既一款豆,先讲左俾佢听我既个人喜好,呢杯饮落有少少莓香,整体好balance。House Tiramisu ($58)大推呢度既tiramisu! 价钱好抵又非常好食!将tiramisu拆番开,手指饼用上新鲜即炸churros代替,先沾上espre
北角和富道126号地下A2号舖
。
House Tiramisu ($58)
大推呢度既tiramisu! 价钱好抵又非常好食!将tiramisu拆番开,手指饼用上新鲜即炸churros代替,先沾上espresso,再沾上大大啖既tiramisu, 系我食过头3位最好味既tiramisu, 一定会回头再食