2023-03-16
系繁忙城市入面估唔到都会揾到一间令到你放松好chill既餐厅‼️感觉就好似去咗旅行咁🤫呢间餐厅嘅空间感好够,落地玻璃,又望到周围嘅景色🎑.STARTERS✨ ARTISAN STROLGHINO SALAMI✨ PUGLIA BURRATA✨ POLMARD BEEF TARTARE呢三个前菜入面最好味嘅系牛肉他他☺️牛肉切成粒装,入口好滑身🤤配上薯格,口感变得脆口🤫口感变得更加丰富.PASTA✨ RICOTTA RAVIOLI好岩唔钟意食菇类嘅我‼️依到既牛肝菌放左超多😙粒粒意大利云吞都系胀卜卜😝入面包住咗忌廉,一口咬落去,啲忌廉散发晒喺口腔入面,配上埋酱汁唔会觉得好腻✨ SPAGHETTI MARTELLI一个意大利粉喺呢间餐厅自己制造🍝所以食落口都识到佢好烟靭但同时同其他意粉比都会比较硬身😅好睇大家系钟意食边一类型嘅意粉☺️酱汁方面就用咗蕃茄酱🍅配上肉碎.MAINS✨GUINDILLA CHILI HALF BABY CHICKEN呢个春鸡腌得好入味👍🏽估唔到春鸡嘅肉都可以系咁嫩滑☺️春鸡既皮加焦香味,配菜方面有薯蓉,薯蓉都做到好滑身✨SAGABUTA PORK LOIN 200G依个嘅猪
STARTERS
✨ RICOTTA RAVIOLI
✨ SPAGHETTI MARTELLI
MAINS
✨SAGABUTA PORK LOIN 200G
依个嘅猪里肌好友意外惊喜🤩好似用咗慢煮嘅方式去煮,啲肉一啲都鞋😌依到既肉做到外脆内软☺️肉汁完全锁住左👍🏽肥瘦适中
DESSERT
✨ MANJARI CHOCOLATE TART
呢个挞用咗泡泡糖,真系完全估唔到😂牛奶朱古力🍫既甜衬上覆盆子既酸酸甜甜