2019-12-29 33 浏览
行经Moma design后,去左旁边一个yummee 中文取其谐音吃面, 一间食店将同世界各地美食集合于一身, 包括新加坡, 越南,香港,台湾,越南等等, 一道餐厅有家嘅感觉,home style, 圣诞节开幕,新店开张年轻化作风, 张张台上都有一盘植物, 以及无线叉电, 问店员借咗一个无线叉电器去充电,真方便, 坐喺梳化之后,见到隔离有好多图书畀人睇, 老板真系指人心意,大量 摆放左旅游书籍, 最后hea咗三个钟先至离开,真系relax。新加坡海鲜喇沙米线 98hkd鱼蛋/豆腐卜/青口/ 猪肉/温泉蛋/芫茜/辣椒, 喇沙味浓厚, 配菜材料多, 食物新鲜, 冇味精, 喇沙正宗。九龙蕃茄浓汤鲜牛肉汤面 88hkd蕃茄膏味道特浓, 牛肉份量颇多, 薄身, 刚刚少少熟, 汤嘅份量唔系非常多, 底原来是米线, 无味精, 芽菜多。泰式冬阴配炸木瓜丝 38hkd木瓜司冇乜特别, 最特别系佢嘅配酱, 酸醋加上四季豆/番茄/花生 /薄荷叶 组合很特别。芒果鸭丝牛油果纸米卷 38hkd底层有两块大生菜, 同平是越南食开嘅纸米卷有一点唔同, 呢个材料比较多, 芒果大份, 亦有甜甜嘅牛油果, 入口冰凉,

新加坡海鲜喇沙米线 98hkd

九龙蕃茄浓汤鲜牛肉汤面 88hkd

泰式冬阴配炸木瓜丝 38hkd

芒果鸭丝牛油果纸米卷 38hkd
底层有两块大生菜, 同平是越南食开嘅纸米卷有一点唔同, 呢个材料比较多, 芒果大份, 亦有甜甜嘅牛油果, 入口冰凉, 加埋酸咪咪嘅酸醋,正

饮品38hkd
(元气三色果汁)苹果/红菜头/甘笋汁, 感觉唔似添加咗水分, 果汁结挞挞, 适合健康人士。

饮品38hkd
( 杂莓) 用日本搅拌机打出,混合咗唔同莓搅拌而成, 上面 七成左右系泡沫状, 仲有底下三成系清水及果汁,好健康。

泰式冬阴配炸木瓜丝 38hkd 木瓜司冇乜特别, 最特别系佢嘅配酱, 酸醋加上四季豆/番茄/花生 /薄荷叶 组合很特别。

新加坡海鲜喇沙米线 98hkd 鱼蛋/豆腐卜/青口/ 猪肉/温泉蛋/芫茜/辣椒, 喇沙味浓厚, 配菜材料多, 食物新鲜, 冇味精。

九龙蕃茄浓汤鲜牛肉汤面 88hkd 蕃茄膏味道特浓, 牛肉份量颇多, 薄身, 刚刚少少熟, 汤嘅份量唔系非常多, 底原来是米线, 无味精, 芽菜多。