2024-05-31 602 浏览
😆平时餐厅食物唔少有东南亚主题,但估唔到Cocktail都会有亚洲风情主题,每款口味都系非常独特,只此一家,除左地方偏左少少之外,真系好值得一试架,多得朋友介绍呢个Happy Hour 好地方竟然系隐藏于南昌service apartment 内。调酒师一人负责全场,服务仲好好,会为你细心介绍,推荐我地由浅入深咁饮,层次讲究!🍸🫶🏻🍹Sour Guava番石榴梅子高球台湾龙舌兰酒、雪梨酒、番石榴汁、金不换、梳打水。口感清爽又带点酸甜,类似有气酒咁🍹Cyclone Bitter苦瓜菠萝旋风日本毡酒、柚子甜酒、加入了苦瓜汁、菠萝汁、青柠汁、自家制海盐黑糖糖水。苦中带甜、菠萝清爽,营造冲绳感觉🍹Cold Brew Gardenia Tea 栀子花茶香港毡酒、冷泡栀子花茶、蜜桃甜酒、雪利酒。以中式茶杯呈现,非常有创意!栀子花的芬芳加上茶香,淡淡甜味,好似花茶咁🍹Sticky Rice糯米饭呢款我至只爱😍泰国风味白冧酒、黑糯米酒、芒果果茸、柠檬汁。饮起来,真系好有芒果糯米饭的味道,感觉好新奇,带有酒香,味道好丰富

🍹Sour Guava番石榴梅子高球

🍹Cyclone Bitter苦瓜菠萝旋风