2019-01-11 139 浏览
吓,乜原来东海堂有堂食㗎?😱系呀,将军澳广场依间东海堂系有得坐低食早餐/常餐㗎,仲要系平靓正添!今次我就过黎食佢嘅早餐。依度嘅早餐有三款,而我平时都系食开螺丝粉餐。依一份35蚊嘅早餐份量十足,有一大碗嘅鸡汤(可转蕃茄汤)火腿螺丝粉,仲有炒蛋多士同埋野饮(冻饮+4蚊)。先讲炒蛋多士。炒蛋足料,炒得好滑,仲有少少蛋浆,唔会太熟,比大型连锁高级茶餐厅好食得多。多士用上东海堂自家牛奶面包,软熟香甜,可惜今次烘得唔够脆,不过依然好好食。鸡汤火腿螺丝粉汤底浓,但唔会太咸,加左少少香草提升味道。螺丝粉软硬适中,口感啱啱好。火腿有两块,都系好味嘅。饮品方面系咖啡奶茶柠茶柠水,冻饮+4蚊。咖啡系几香嘅,饮落都无乜涩味。平时饮开冻奶茶,佢比较多奶,饮落好滑,不过偏甜少少,非常好饮。早餐,紧系要食好啲先系good morning嘛~
吓,乜原来东海堂有堂食㗎?😱

螺丝粉早餐  -  炒蛋多士

螺丝粉早餐  -  鸡汤火腿螺丝粉

螺丝粉早餐  -  饮品

早餐,紧系要食好啲先系good morning嘛~
$35 (早餐)
螺丝粉早餐  -  炒蛋多士
螺丝粉早餐  -  鸡汤火腿螺丝粉