2021-08-09
急需舒缓旅行饥渴🥱 于是去咗东涌Sheraton 出面嘅新餐厅,假日人流唔算多,仲有个几大嘅pet-friendly alfresco area,即刻揾返啲写意度假feel🏖Go Green Go Healthy ($88) 几啱夏天嘅清新appetiser☀️ 个人口味觉得dressing 多咗少少,不过羽衣甘蓝牛油果石榴嘅组合系冇得输🤪最期待嘅Maialae Porchetta ($268) 好惊艳!乳猪做到脆皮,橙茴香配搭得好好,冇肥腻嘅感觉😍Parma Ham Pizza ($165) size 大到吓亲,满满嘅ham 同parmesan cheese,会唔会太抵食🤭 嘢饮方面有极多热带特色饮品同酒类选择🍹试咗生啤Stella ($70)同Lemongrass & Earl Gray Iced Tea ($65),后者略嫌甜咗啲,但味道好exotic好解渴,overall 系非常满意嘅小旅行✈️☺️